П`ятниця, 29.03.2024, 12:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22 » ПРЕМ'ЄРИ
11:55
ПРЕМ'ЄРИ
Кожному своя казка
Одразу двома новими виставами потішили франківських театралів майстри сцени. Минулих вихідних в облмуздрамтеатрі показали музичну казку для дітей «Малюк і Карлсон» та виставу, «казку для дорослих» про долю українських заробітчан «Заробітчанки, або Мамо, повернись…».
«Наша нова казка «Малюк і Карлсон» має присмак суму, адже її режисером був Станіслав Якубовський, який декілька тижнів тому пішов із життя, – каже директор драмтеатру Ростислав Держипільський. – Практично щороку за рахунок внеску цього митця поповнювався дитячий репертуар нашого театру».
Інший новий твір артистів театру має на меті звернути увагу суспільства на проблему соціального сирітства, яке виникло внаслідок хвилі трудової еміграції українців. Сім новел із книги Надії Семенкович «На паперті колізею» знайшли своє відображення на малій сцені театру. У кожній новелі зображена доля однієї жінки. Авторка протягом року працювала в Італії, а тому не з розповідей знає про всі переживання, з якими стикаються наші жінки, заробляючи гроші для своєї рідні.
«Ми намагалися поставити на сцені різні історії заробітчанок, які потрапляють у різні життєві ситуації. А взагалі театр не може стояти осторонь суспільних проблем, тому ми й взялися за таку важку тему», – зізнається Ростислав Держипільський.
Хоча у назві вистави звучить прямий заклик до повернення, вистава ні в якому разі не є моралізаторською. Це вистава-співчуття тим, хто вже потрапив у тенета безвиході, та вистава-застереження для тих, хто сподівається знайти свою долю за кордоном.
Володимир БОДАК

Свято дитячої книги
Сонячна поезія для дітей Олесі Овчар зустрілася зі своїми маленькими читачами в обласній бібліотеці для дітей, де відбулася презентація збірки «Сонячна карусель» івано-франківської поетеси. У дружній і радісній атмосфері почувалися добре усі – як малюки, так і дорослі. Дотепні, барвисті, веселі  вірші  пані Олесі, які декламувала вона сама та її маленькі гості, дарували усмішки і гарний настрій усім присутнім.
Молодші школярі зі школи №7 спілкувалися не лише із авторкою. На святі були присутні усі, хто працював над збіркою – і художниця Світлана Хміль, і  літературний редактор Оксана Липай, і редактор верстки Оксана Микицей, і фотограф Тарас Яковин, і, звичайно, видавець Юрій Височанський. Тож діти  дізналися, як відбувався процес творення книжки  від написання першого вірша до появи книги у їхніх руках.
Вести презентацію допомагала симпатична Мишка – героїня багатьох поезій Олесі Овчар. Мишка не тільки сама розповідала багато цікавого, а й знайомилася з гостями, дарувала подарунки і встигла подружитися з усіма дітками.
Наш кор.

Переглядів: 877 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]