Субота, 27.04.2024, 03:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 29 » ПОЗИЦІЯ
14:19
ПОЗИЦІЯ
Анатолій Гриценко:
Яценюк хоче на Банкову, бо думає, що вже лідер



Комітет опору диктатурі не уповноважував лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка на організацію зустрічі з президентом Віктором Януковичем. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи заяву Яценюка, що опозиція хоче зустрічі з президентом.

«Я почув сьогодні його заяву, він виступав від імені опозиції. Як би так делікатно, так щоби не сказати різко... Заява, з одного боку, провокативна, з іншого боку, вона в стилі «Ми, Ніколай Второй», – зазначає голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Гриценко. – Я перевірив, може, я щось не знаю. Комітет опору диктатурі, який представляє опозиційні партії, і куди входить і «Громадянська позиція», і «Фронт змін», не приймав таких рішень і не просив зустрічі з президентом».
Крім того, він уточнив, що дві опозиційні фракції в парламенті також такого рішення не приймали. Жодна не приймала рішення. І тим більше не уповноважувала Яценюка на таку заяву. Якщо він сам вирішив сходити на Банкову, хай сходить – дорога відкрита, але брати на себе повноваження говорити від імені опозиції…
«Може, технологи йому вже сказали, що ти вже президент і можеш, таким чином говорити, я думаю, трішки зарано», – заявив депутат.
Мабуть, треба, щоб Арсеній Петрович сам пояснив: хто його уповноважував робити такі заяви?
«Думаю, що більшість партій, навіть якщо така зустріч відбудеться, вони десять разів думатимуть, чи йти на таку зустріч», – зазначає  лідер «Громадянської позиції».
Від опозиції на президентські вибори повинна піти одна людина. «Прописом: одна. Тоді у Януковича немає жодних шансів», – уточнив він.
Відповідаючи на запитання, чи може це бути Яценюк,  Гриценко заявив: «Якщо Яценюк діятиме таким чином, як зараз, і буде вже виступати, як лідер опозиції, яким він себе назвав, я боюсь, що шансів немає жодних».
В ефірі телеканалу ТВі голова Комі-тету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони охарактеризував і ситуацію, яка склалася у фракції НУНС.  Нема питання конкуренції, є питання чесності перед людьми.
До речі, представники «Фронту змін» не голосували за очищення фракції НУНС.
Гриценко, як і Кириленко, Катеринчук, Жебрівський та інші нардепи, виступає з чіткою вимогою – провести лінію між владою і опозицією.
«Не може бути в опозиційній фракції, наприклад, Каськіва, який працює у виконавчій владі, незаконно тримає мандат, а власну картку віддав регіоналам. Або група «Єдиний Центр»: представлені у владі, голосуєте за законопроекти Януковича – то йдіть чесно туди!» – заявляє голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони.
Те ж саме стосується депутатів, які «тушками» ввійшли в коаліцію, або тих, хто голосував за зрадницькі «харківські угоди».
Як вони можуть сидіти поряд? Ідіть у владу, несіть відповідальність!
Лідер «Громадянської позиції»  голосував за виключення з фракції таких депутатів, але чомусь це рішення не підтримали представники «Фронту змін»: Яценюк, Мартиненко, Зварич, Князевич.
«Я не розумію такої ситуації.  Між «там» і «тут» не вийде, треба чітко провести цю лінію», — справделиво обурюється Гриценко.
Рішення про виключення зі складу фракції НУНС кількох депутатів, прийняте 6 вересня, досі не оголошено спікером в парламенті. А голова фракції Микола Мартиненко, уповноважений фракцією зробити відповідну заяву, також з якихось причин цього не робить.

Микола ЛАДОВСЬКИЙ,
голова Івано-Франківської ОО ПП «Громадянська позиція»
Переглядів: 789 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]