Четвер, 18.04.2024, 10:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » ПОЛІТИКА
11:23
ПОЛІТИКА
Олег Тягнибок:
«Приєднуйтеся до боротьби  за Україну»


30 червня у Калуші урочисто відкрили пам’ятник генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу у день 105-ї річниці від дня його народження.

У церемонії відкриття пам’ятника взяв участь лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, виступ якого пропонуємо вашій увазі:
- Вітаю усіх українців з цим чудовим, Богом даним сонячним днем – 30 червнем, коли ми святкуємо день народження провідника Української Повстанської Армії, її командувача, генерала Чупринки – Романа Шухевича. В цей день 30 червня 1941 року в Львові був проголошений Акт відновлення Української держави. Цим самим українці зреалізували своє споконвічне прагнення жити в Українській державі, творити в Українській державі і будувати Українську державу. Хочу нагадати, що цим Актом була відновлена держава в кордонах ще 19-го року, коли було об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. І цікаво, що площа цієї держави була в 1,6 раза більшою, ніж площа сьогоднішньої України. І власне саме тоді біля витоків проголошення Української держави 30 червня 1941 року стояв і Роман Шухевич, який ввів українські війська до Львова, боронив українців від всіх тих окупантів, які знищували нашу націю і разом зі своїми побратимами будував, формував, починав і творив Українську державу й боровся за нас з вами. І коли ми нині проводимо паралелі про те, як жили, що робили, як боролися і гинули наші герої із сьогоднішнім життям, то маємо усвідомлювати, що сучасна Україна постала завдяки Роману Шухевичу, Євгену Коновальцю, Степанові Бандері і багатьом мільйонам українців, які поклали голови за нашу незалежність. Але це була їхня перемога, і наша країна – це є наслідок їхньої боротьби. Ми повинні взяти все те найкраще, ті дороговкази, які нам дали Шухевич, Бандера, Коновалець та інші й добитися того, аби Україна була справді Українською державою, щоб донєцкій кримінально-олігархічний клан пішов геть! Але щоб ми, українці, не розчаровувалися! Я щойно повернувся з різних регіонів України, побував на українському Донбасі. Чимало людей розчаровуються в майбутньому України. Але чи розчаровувався тоді, коли було так не просто, Роман Шухевич і ті хлопці, і дівчата, які пліч-о-пліч йшли разом з ним? Якби вони тоді розчарувалися, чи мали б ми сьогодні Україну? Звичайно, що ні. Сьогодні нам Шухевич дає наказ: маємо йти вперед, боротися, попри всі ті розчарування, попри те, що багатьом здається, що немає завтрашнього дня. Є завтрашній день в української нації! Тому що були у нас такі герої, і буде в нас обов’язково українське майбутнє! Вони боролися і передали нам цю боротьбу. І нині нам усім треба приєднуватися до боротьби за Україну. Боротися і перемагати!
Дуже позитивно, що по всій Україні постають пам’ятники українським героям, в першу чергу для нашої української молоді, яку треба вчити, для ровесників незалежності, які справді стали іншими. І ми всі разом, йдучи пліч-о-пліч по своїй Богом даній українській землі, обов’язково збережемо Україну і примножимо наші здобутки заради української нації і української звитяги, – зазначив Олег Тягнибок.
Переглядів: 743 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]