П`ятниця, 29.03.2024, 10:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » ПОЛІТИКА
22:29
ПОЛІТИКА

«Україна-Вперед!» вимагала від Януковича звільнити Тимошенко
Прямо під вікнами його кабінету

Вранці в четвер, 19 квітня, на зазвичай похмуро бюрократичній вулиці Банковій в Києві ніби повіяло свіжим повітрям. Активісти «Україна – Вперед!» організували пікет під вікнами Адміністрації президента під гаслом «Янукович, звільни Юлю!». Майже 500 партійців та громадських активістів збудували стіну, на якій написали гасла з вимогами звільнити Юлію Тимошенко. За словами лідера партії «Україна – Вперед!» Наталії Королевської, протестний мітинг під АП – лише частина плану, що покликаний добитися звільнення несправедливо засуджених політичних в’язнів.

У день, коли в Харкові влада розпочала суд над Юлією Тимошенко, громадські активісти і опозиційні політики відгукнулися мітингами протесту. Активісти партії «Україна – Вперед!» вирішили провести свою протестну акцію не в Харкові, а в Києві. Дійсно, судді та міліціонери, які творять несправедливий суд над Тимошенко, – це лише виконавці. А справжні організатори перебувають саме у столиці, в президентській канцелярії на Банковій. Тому Наталія Королевська разом з однодумцями вирішили організувати масову протестну акцію саме там, де знаходиться робоче місце Януковича. Задум спрацював, адже того, що протестувати проти судилища люди прийдуть до АП, влада не очікувала.
Банкова зарясніла фірмовими куртками «Україна – Вперед!» і плакатами "Вільна Юля — вільна Україна», «Юлі – волю», «Сьогодні — Тимошенко, завтра — ти!». Через кілька хвилин після початку акції на головній політичній вулиці України з’явилася стіна. Цей мур мітингувальники на чолі з депутатами Наталією Королевською, Євгеном Сусловим та співголовою руху «Вперед!» Андрієм Панаетовим почали складати з порожніх картонних коробок. За лічені хвилини він перегородив вулицю, і на поверхні цієї символічної стіни Королевська балончиком з червоною фарбою власноруч вивела напис «Юлі – волю!» Балончики роздали всім бажаючим, і до справи долучилися мітингувальники, які допомагали виводити букви та розмальовувати напис білою та рожевою фарбами. Задум полягав у тому, щоб напис було добре видно з вікон Адміністрації президента.
Зведена посеред Банкової стіна, на думку учасників акції, – в першу чергу символ того, як влада відгородилася від власних громадян, заховавшись за кордонами міліції та стінами високих кабінетів. Але разом з тим картонний мур з написом «Юлі – волю!» покликаний нагадати Януковичу і всій нинішній владі, що час відповідати за скоєне обо’язково настане.
За словами Євгена Суслова, поведінка влади, яка кидає до в’язниць політичних опонентів, перейшла всі можливі межі. Ніхто з нормальних людей не може залишатися осторонь – погоджуються з виступаючим учасники акції, тримаючи в руках прапори «Україна – Вперед!»
«У Харкові відбувається судилище над Тимошенко, – заявляє одягнений в пар-тійну куртку з емблемою «Україна – Вперед!» Суслов у гучномовець. – Але рішення приймаються тут, на Банковій. Тому ми прийшли сюди. Стіну, яка відмежовує адміністрацію від людей, потрібно руйнувати разом». «Юлі – волю!» – відгукуються мітингувальники, до яких приєдналися перехожі.
Завершивши виступ, Суслов передає гучномовець Наталії Королевській. За словами лідера партії «Україна – Вперед!», збудована активістами стіна символізує, як нинішня влада відгородилася від 46 мільйонів українців.
«Сьогодні, коли почався черговий суд над Юлією Тимошенко, ми разом прийшли саме туди, де приймаються рішення, ми прийшли до гаранта Конституції України. Ми вважаємо, що українська Конституція порушується, адже 15-та стаття передбачає свободу політичних дій, а Юлія Тимошенко арештована саме з політичних мотивів. Тому ми прийшли сюди заявити свою політичну і громадянську позицію. Ця стіна – символ того, наскільки влада і президент далекі від свого народу, політиків, демократії», – голос Королевської лунає над Банковою.
За словами Королевської, вона разом з прихильниками продовжить боротися за звільнення лідера опозиції. Ще в лютому, за її ініціативи, біля стін Качанівської колонії стартувала акція зі збору підписів до Парламентської Асамблеї Ради Європи. За цей час майже 100 тисяч українців підписалися під зверненням до ПАРЄ з вимогою, щоб європейські інституції поставили перед Януковичем і його оточенням вимогу звільнити не лише Тимошенко і Луценка, а всіх політичних в’язнів в Україні.
«Ми побудували стіну як щит, який відгороджує президента від людей, політиків, демократії та всього світу. Ми продемонстрували, що це перший крок. Це стіна з коробок. У таких самих коробках ми зібрали 100 тисяч підписів зі зверненням, щоб Тимошенко та Луценка визнали політичними в'язнями. Наступного тижня Євген Суслов відвезе їх в ПАРЄ», – розповіла Королевська про подальші кроки в боротьбі за звільнення Тимошенко. Отже, залишається чекати, коли до протестів громадськості прислухаються європейські інституції. Це дозволить натиснути на адміністрацію Януковича, оскільки голосу свого народу нинішня влада, здається, просто не чує. Зате намагається всіляко тиснути на опозицію. Так, через декілька днів у Дніпропетровську, під час презентації свого проекту економічної програми, яку влаштувала Королевська, їй спробувала влаштувати пікетування молодіжна організація регіоналів. Але зібрати їм вдалося ледве два десятки своїх прихильників.
Сергій Дутка
Переглядів: 658 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]