П`ятниця, 19.04.2024, 00:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 19 » ПОЛІТИКА
10:58
ПОЛІТИКА
Ігор Насалик:
«Проблеми держави не розв’язати  без зміни політики»


Політика без реального життя не існує. Вона починається з сіл, міст, а не з Банкової чи Верховної Ради. В цьому переконаний Ігор Насалик, мер міста Калуш, заступник голови партії «Громадянська позиція».

Найбільша проблема у суспільстві сьогодні – це недовіра.
«Клани змінюються, а ситуація залишається тою ж самою. Політика держави направлена на те, щоб зруйнувати судову систему, зробити людину винною. Дати таку заробітну плату, щоб зробити її бідною. Дати таку охорону здоров'я, щоб зробити її хворою. Тому що бідними, винними і хворими набагато легше управляти, ніж свідомими, захищеними і здоровими», – вважає Насалик.
В 90-х багатими ставали ті, хто займався приватизацією, а сьогодні пішла приватизація податкової, силових структур, прокуратури. 99% з нинішньої влади треба міняти. Бо держава – це життя людей. Те, яку вони отримують зарплату, медицину, освіту тощо.
Насалик впевнений, що зміни можливі, навіть за умов дефіциту бюджетних коштів. Це він довів на власному прикладі, коли був обраний міським головою Калуша. «Ми нічим не відрізнялися від інших міст. Коли я прийшов міським головою, бюджет Калуша був 50 млн., а боргів було на 30 млн. За 5 років бюджет зріс у 350 разів, і Калуш став давати одну третину ВВП всієї Івано-Франківської області».
У Калуші вдалося вирішити проблеми, які не вирішувалися роками. Зокрема, забезпечити все місто дійсно безкоштовною медициною – як на рівні діагностики, так і медикаментами. «Якщо в громади і керівництва міста є розуміння ситуації і вони поєднують зусилля – можна розв’язати навіть ті проблеми, які в Україні ніколи не розв’язувалися», – переконаний Насалик.
Сьогодні державна піраміда стоїть догори ногами. Всі ресурси і повноваження в центрі, а не там, де живуть люди. На сьогоднішній день закон про місцеве самоврядування не працює. Політика держави – зробити з міст села, а сіл взагалі щоб не було. Нестача коштів може бути використана і як інструмент проти опозиційних голів міст, які не подобаються центральній владі. Не сподобався мер – перекривають йому фінансування, складають протоколи, підключають прокуратуру. Це відбувається по всій країні.
Вихід з цієї ситуації абсолютно зрозумілий: треба чітко встановити законом відсоток з кожного податку, який йде напряму в місцевий бюджет. Повноваження і ресурси мають бути там, де люди. Тобто, не у Києві, а на місцях.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 729 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Tarun  
0
Hot damn, loiokng pretty useful buddy.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]