П`ятниця, 29.03.2024, 01:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 12 » ПОЛІТИКА
10:28
ПОЛІТИКА
Гриценко пропонує скасувати ПДВ

Зменшення податкового тиску, радикальне скорочення контрольних органів, всебічна підтримка підприємництва і сильні незалежні суди – такий рецепт економічного відновлення країни пропонує лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Про це він заявив в ефірі «Бізнес радіо».


«Коли приймали ту товстенну книжку – Податковий кодекс – я одразу сказав, що фарба не висохне, як почнуть вносити зміни. За рік внесли понад 500 і продовжують далі. Це ніяка не стабільність бізнесу», – переконаний Гриценко. Україні потрібні радикальні рішення у системі податкового законодавства. Зокрема, пропонує скасувати ПДВ.
Не треба шукати офшори – потрібні прості податки. Досвід Ірландії, Грузії показує, що зменшення податків, спрощення реєстраційно-дозвільних процедур серйозно піднімають економіку. А ще – поставити заслін тим хабароємним функціям державного чиновника, який вирішує чи не вирішує питання, дивлячись при тому в кишеню підприємця.
Скоротити чисельність контрольних органів, яких зараз в Україні понад 60.
Але для того у владі повинна бути мораль. В країні багато людей, які мають творчу ініціативу і хочуть розпочати свій бізнес. Але вони його не розпочинають, а якщо розпочинають – бізнес відбирають через систему бандитів-«смотрящих». Чимало підприємців зараз заморожують бізнес, виїжджають за кордон. Це стало масовим явищем.
Без створення сприятливих умов для бізнесу – як вітчизняних підприємців, так і закордонних інвесторів – нормальної економіки не буде.
Якщо ми і далі хочемо топтатися на місці, а не рухатися вперед, тоді ми не гідні кращого життя. Якщо ж ми прагнемо відчути себе народом, а не населенням, громадянами, а не слухняними, покірними мешканцями на чужій території, тоді ми повинні відчувати свою міру відповідальності за вибір, який робимо.
Чинну владу як на центральному, так і на місцевому рівнях обрали громадяни. «Для когось це був свідомий вибір. Хтось продавав свій голос, а хтось дотримувався системи «свій-чужий». Нам не надіслали владу з іншої планети, ми самі зробили свій вибір і тому зараз повинні переосмислити його».
Саме тому українці повинні зрозуміти, що треба вийти з хати скраю. Коли бульдозер, що нищить паростки демократії, проводить бандитів у владу, підходить до села, першою він знищує ту хату, яка скраю.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 678 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]