П`ятниця, 19.04.2024, 04:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 5 » ПОЛІТИКА
10:42
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко та Ігор Насалик:

«Громадянська позиція» будується знизу, від підтримки громадян»


Протистояти «бульдозерній» владі можна лише об’єднуючи людей, а не роз’єднуючи. В цьому переконані лідери партії «Громадянська позиція».
31 березня у Києві пройшов об’єднавчий з’їзд, на якому партія «Громадянська позиція» прийняла в свої ряди членів «Української партії». Головою партії був обраний Анатолій Гриценко. Лідер саморозпущеної «Української партії» Ігор Насалик став заступником. «Це відкриє ширші перспективи. Бо разом нам по плечу набагато більше, ніж кожному окремо! – переконаний Гриценко. – Ми не міряли рейтинги, не визначали квоти, а стали поряд і йдемо працювати. Роботи вистачить всім».


Склалася традиція, що Верховна Рада формується за домовленістю політичних лідерів, які з парламенту зробили акціонерне товариство. Те, що відбувається зараз, також є домовленістю політичних лідерів, а не реалізацією принципів, задекларованих партіями. Коли всі від домовленостей політичних лідерів перейдуть до реалізації політичних принципів, відбудеться реальне об’єднання опозиції. Треба об’єднувати всіх. Кожен з партійних вождів має усвідомити власну відповідальність. Не тільки підписувати декларації, меморандуми, універсали, а насправді об’єднувати зусилля. Ті, хто підписав угоду 22 січня, а потім її не виконав на Житомирщині, Полтавщині, в Обухові, мають визнати, що далі так не повинно бути. Сідати за стіл і домовлятися можна буде тоді, коли відновиться довіра. Коли всі від домовленостей політичних лідерів перейдуть до реалізації політичних принципів, відбудеться реальне об’єднання опозиції. «Ми працювали, щоб відновити віру людей в те, що може бути по-іншому. Ми хотіли дати громадам інструмент, за допомогою якого вони могли би брати участь в управлінні своїм містом, селом, селищем. Ми прагнули були альтернативою іншим політичним силам, – заявив Ігор Насалик. Також він повідомив, що жоден з обраних від «Української партії» депутатів не змінив своїх переконань і не перейшов під прапори інших політичних сил. Це співпадає з гаслом «Громадянської позиції»: ми вас не зрадили!»
Відповідаючи на питання про перспективи об'єднання з партією Віталія Кличка, голова «Громадянської позиції» повідомив, що переговори не завершилися результатом через невизначену позицію лідерів УДАРу. «Я схильний говорити про результат, а не процес. Принципова домовленість про об’єднання з партією Кличка була прийнята 30 жовтня, ми тоді погодили базові принципи і вирішили зробити це швидко, протягом 5 днів.
4 листопада партія «Громадянська позиція» прийняла всі необхідні рішення, зняла тему гетьманства. Але Кличко надто довго думає», – пояснив Гриценко.
Ще до об'єднання «Українська партія» і «Громадянська позиція» фінансувалися через членські внески. Такий принцип збережеться і надалі. «В нас нема мішка грошей у Києві, який би потім розподілявся по регіонам між партійними осередками. Окрім членських внесків, є добровільні пожертви від підприємців та інших громадян, які підтримують нашу діяльність». Говорячи про вибори до парламенту, Гриценко пропонує скористатися досвідом президентських виборів, коли на його сайті в режимі он-лайн публікувалася інформація про добровільні надходження до виборчого фонду і витрати на проведення агітації. «Громадянська позиція» будується знизу, від підтримки громадян.
При висуванні кандидатів від об’єднаної партії ключовими вимогами будуть відповідальність та професійність. Моральна планка буде витримана. В лідерів партії є право вето. Тому якщо хтось з кандидатів не буде відповідати нашим принципам, він не буде включений до списку.
Крім того, лідери «Громадянської позиції» заявили, що не будуть диктувати місцевим осередкам, кого саме висувати на парламентські вибори.
«В нас точно не буде «парашутистів», які скидаються з Києва в округ. «Громадянська позиція» йтиме на вибори, спираючись на думку громади», – наголосив Анатолій Гриценко.

Переглядів: 689 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]