Середа, 24.04.2024, 11:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » ПОЛІТИКА
09:56
ПОЛІТИКА
Злочин проти народу


Законопроект №9127 прийматиметься сьогодні. Кабмін упевнений, що Президент його підпише негайно. Я стверджую й попереджаю: поставивши цей підпис, Янукович скоїть тяжкий злочин, свідомо спрямований на руйнування основ держави і суспільства. А що потім? Якби Україна була демократичною правовою державою, як записано в Конституції, то потім було б таке: спікер Литвин, прем’єр Азаров та міністр юстиції Лавринович усуваються від посад і йдуть під суд. Міністерство соціальної політики закривають, Тігіпка звільняють через непотрібність, парламент розпускають. Оголошуються дострокові вибори — парламентські та президентські. Рішенням суду діяльність Партії регіонів і Народної партії (даруйте, але саме так вона себе називає) припиняється, обидві партії влади розпускаються судом — за антиконституційні дії, які підривають основи держави і суспільства. Президент під суд іде трохи згодом…
А тепер візьму на себе невдячну працю — допоможу слідчим прокуратури розкрити й кваліфікувати склад злочину. Якщо не сьогодні, то на майбутнє знадобиться.


Хронологія злочину
На старий Новий рік Янукович поклав під «йолку» святковий подарунок, коли уряд вніс законопроект №7562. Його назва — «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду» — нічого поганого не вістувала. На гарантії у законопроекті відведено п’ять сторінок із двадцяти. Але окрім цього, запропонований закон болісно вдарить по простих громадянах країни. А ще — він дозволить урядові безконтрольно приватизувати стратегічні об’єкти енергетики, насамперед газотранспортну систему. Досягненню цих двох «стратегічних цілей» присвячено втроє більше — 15 сторінок законопроекту, злочинницьки прихованих у Перехідних положеннях. Злочинницьки, бо за гарною назвою закону сховали зовсім інше, зле. Добре не ховають. Перехідними положеннями вносять зміни до 15 (!) законів України, у підсумку — обмежуються або скасовуються соціальні гарантії держави для мільйонів українських громадян різних категорій.
Злочинна суть Перехідних положень полягає в тому, що у разі ухвалення цього проекту рівень гарантованих державою соціальних стандартів визначатиме не Закон, а Кабмін — своїми підзаконними актами. Фактично — Мінфін у ручному режимі. Так, як захоче. Для мільйонів людей соціальні гарантії та пільги буде обмежено або скасовано, сумніватися в цьому не доводиться. Більше того, громадяни втрачають право піти в суд і там захистити своє законне право, бо право це Янукович якраз і хоче вилучити із закону! Немає права — немає суду.
Неважко передбачити, що грошей у Кабміну не буде. Хто ж добровільно відмовиться від диких «відкатів», бюджетного розкрадання та шикарного життя? За найскромнішими оцінками, за теперішньої «сильної» влади з бюджету крадуть 20% коштів (цитата Януковича) і навіть більше (цитата Азарова). Гадаю, більше, хоча й за зізнанням лідерів ПР виходить приблизно 60 мільярдів гривень на рік! Зрозуміло, що на соціальні гарантії грошей не залишиться, і не тільки на них.
Що ж сталося далі? А те, що й мало статися. Усі парламентські комітети розглянули законопроект і… відмовилися його підтримувати. Вимога депутатів — Кабмін повинен відкликати «йолочний» проект. Влада зупинилася. Весняна сесія на тому й закінчилася.
Але вже першого пленарного дня вересня Партія регіонів вимагала внести законопроект №7562 до порядку денного сесії.. «Регіонали» вимагали проголосувати повторно — і знову «проліт». А далі команда Януковича пішла напролом. Увечері 8 вересня Кабмін реєструє той самий проект тільки під новим номером: №9127. Литвин, нехтуючи мораллю і законом, робить усе, щоб уже на ранок цей законопроект було проголосовано. На табло — 246 голосів —  ухвалено у першому читанні. Дійство продовжиться сьогодні.

Кваліфікація злочину
Співучасники злочину порушили: 12 статей Конституції України (статті 6, 8, 17, 19, 21, 22, 55, 85, 92, 113, 117, 124); Закон України «Про регламент Верховної Ради України» плюс кілька обов’язкових для виконання рішень Конституційного Суду.
Перелік порушень очевидний, тут не треба бути юристом. Крім того, з детальним юридичним обґрунтуванням цей перелік міститься у висновку Головного науково-експертного управління ВР, і я вдячний його керівникові за професійну й чесну позицію.
Наслідки злочину
Їх також названо у висновку ГНЕУ і рішеннях Конституційного Суду. Наведу лише кілька витягів із цих документів, щоб ми розуміли, чим для держави і суспільства може обернутися ухвалення Верховною Радою і підписання Януковичем закону №9127: «руйнуються засади правової держави»; «легалізується втручання виконавчої влади у сферу правосуддя»; «легалізується втручання Кабінету Міністрів України у сферу виключної компетенції законодавчого органу»; «підривається принцип довіри особистості до держави».

Співучасники злочину
Почесний лідер Партії регіонів глава держави Янукович. У нинішній системі влади ключові рішення він приймає одноосібно. Лідер Партії регіонів прем’єр-міністр Азаров. Член Партії регіонів міністр юстиції, юрист вищої кваліфікації Лавринович, — саме його міністерство готувало цей проект, а він представляв його у Раді. Лідер Народної партії Голова ВР Литвин. Один із лідерів Комуністичної партії України Мартинюк. Агресивно-слухняна більшість. Під керівництвом диригента-«смотрящого» Чечетова законопроект №9127 підтримали 246 депутатів: Партія регіонів — 189, Народна партія — 19, позафракційні — 10, «тушки» з фракції НУ-НС — 11. Знайдіть їхні прізвища на сайті Верховної Ради і добре запам’ятайте на майбутнє!
Якщо Генеральна прокуратура наважиться зупинити цей злочин і притягнути винних до відповідальності, вона може порушити кримінальну справу за фактом моєї публікації — вперед! Конкретні статті у Кримінальному кодексі хай уже підшукають слідчі, я й так виконав за них більшу частину роботи.

Точка неповернення

Як зупинити цей злочин? Перший крок зовсім простий: прийняти згадуваний законопроект без Перехідних положень (таке виправлення я вже зареєстрував). Другий крок набагато складніший: розробити і внести в Раду законопроект, назва якого відповідала б його змістові, наприклад — «Про систему державних соціальних гарантій і пільг».
А для того, щоб влада не заступала за червону риску, громадянам України час нарешті прокинутися. В іншому разі влада відбере не тільки право на підприємництво, пенсію, квартиру, землю, мирні демонстрації, соціальну допомогу потребуючим, а й решту прав, зафіксованих в Конституції та законах України.
Сьогодні, в день голосування законопроекту, Комітет опору диктатурі закликав всіх небайдужих громадян до своєї долі й майбутнього країни пікетувати Верховну Раду, щоб не допустити злочину. І кожному з нас Конституція України надає право захищати її від зневаги та відстоювати власні права  свободи.  Вам обіцяли: "почую голос кожного" — тож подайте свій голос.

Народний депутат України Анатолій ГРИЦЕНКО.
Голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.
Голова політичної партії «Громадянська позиція».

                                                                 
Джерело: "Дзеркало тижня Україна"
Переглядів: 797 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]