Субота, 27.04.2024, 02:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 24 » ПОГЛЯД
11:07
ПОГЛЯД
Запитуйте-відповідаємо

Івано-Франківська комунальна реформа і зміни в утриманні житлового фонду викликають ряд питань у мешканців міста. Відтепер на найбільш актуальні з них у постійній рубриці  на шпальтах «Західного кур’єра» відповідатиме директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик.

— Чула, що з нового року всіх паспортистів переводять до новоствореної Державної міграційної служби. Де можна буде отримати довідку для оформлення субсидії – в ЄРЦ чи в ДМС?
— Дійсно, відповідно до нових завдань на Державну міграційну службу було покладено обов’язок з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб. Втім, і раніше паспортисти жеків не виконували самостійно таку функцію, а лише готували відповідні документи.
Тож  із появою ДМС жодних змін у самій процедурі оформлення паспортних документів чи проведенні реєстрації громадян (прописці) не відбулося.
Зараз обговорюється процедура передачі первинних документів від ЄРЦ до територіального підрозділу ДМС. І можливо, вже ближчим часом громадянам з паспортних питань доведеться звертатись напряму до міграційної служби.
Щодо оформлення довідок, то ЄРЦ і надалі буде їх оформляти в установленому порядку.
— Я зареєстрована за однією адресою, а проживаю без реєстрації за іншою разом з моєю матір’ю. Чи можу я отримати у паспортиста довідку про фактичне проживання за адресою матері?
— Паспортист може видати довідку за адресою реєстрації вашого місця проживання. Видача довідки про фактичне проживання без реєстрації за певною адресою є порушенням ст. 6 ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
— Чи потрібна згода сусідів для прописки дружини у приватизованій квартирі?
— Якщо у свідоцтві про право власності на квартиру вказано, що ви є співвласником  на праві спільної сумісної власності, то в такому випадку необхідна згода іншого співвласника (-ів). У разі, коли квартира поділена на частини, і ви є власником саме окремої частини (цей факт також підтверджується у свідоцтві про право власності), то в такому випадку ви є одноособовим власником своєї окремої частини і згода власника іншої частини не потрібна.
P.S.
Запитання до керівництва ЄРЦ надсилайте за адресою: 76000, м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 6, редакція газети «Західний кур’єр».

Переглядів: 641 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]