П`ятниця, 29.03.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Новини
15:51
Новини
Місячник боротьби  з дитячим алкоголізмом
За минулий тиждень іванофранківські правоохоронці задокументували п’ять випадків продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.
Про це повідомив в.о. заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Ігор Наливайко. За його словами, алкоголь неповнолітнім продавали у магазинах «Колобок» на вул. Вовчинецькій, «Рута» на вул. Сорохтея, «Мілета» на вул. Івана-Павла ІІ, «Вікінг» на вул. Хоткевича та «Світанок» на вул. Юності.
А на скількох вулицях і в скількох магазинах правоохоронці цього просто не бачили? Окремі продавці заради прибутків без жодних докорів сумління продають дітям і цигарки, і алкоголь. Цю проблему міська влада намагалась вирішити вже неодноразово. А у часі новорічних свят міський голова Віктор Анушкевичус зініціював проведення місячника боротьби з продажем неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів та закликав правоохоронців продовжувати перевірки торгових закладів і максимально карати продавців, які продають дітям алкоголь і цигарки. «Ніхто з них не має уникнути відповідальності», – заявив В.Анушкевичус.

Безхатченкам пропонують нічліг

З початку року в місті виникла 341 пожежа, в якій загинуло п’ятеро осіб. 41 пожежу у підвалах житлових будинків спричинили особи без постійного місця проживання. Двоє з них загинули, а восьмеро пожежникам вдалося врятувати.
Такі дані оприлюднив начальник інспекції техногенної та пожежної безпеки міськуправління ГУ МНС в Івано-Франківській області майор служби цивільного захисту Володимир Михайлюк. Він наголосив, що в багатоповерхівках є ще чимало повідкриваних дверей у підвали і, щоб уникнути нових пожеж, спричинених особами без постійного місця проживання, працівники комунальних служб мають терміново їх позакривати. За виявлені порушення до адмінвідповідальності притягнуто 15 посадових осіб міських ЖЕО. 
А міський голова Віктор Анушкевичус закликав комунальників ще раз обстежити всі підвали і горища багатоповерхівок та наголосив, що в місті є будинок нічного перебування, де безхатьки можуть зігрітися і переночувати. «В будинку нічного перебування ми навели порядок. І міліція це може підтвердити. А то дехто хотів, щоб там «зонівські» порядки були, «смотрящі». Тепер такого нема», – заявив мер.

Зміни у навчанні

Міське управління освіти і науки внесло зміни в навчальний процес.
Про це повідомила керівник галузевого управління Наталія Микула. За її словами, в місті змінено термін завершення першого навчального семестру. «Учні навчатимуться до 30 грудня. Потім у школах будуть зимові канікули, які триватимуть до 15 січня 2012 року. А понеділок, 16 січня, стане першим навчальним днем другого семестру», – зазначила Н.Микула.
Такий крок дасть змогу відсвяткувати традиційний новорічно-рідвяний святковий цикл і запобігти зростанню захворювання школярів гострими респіраторно-вірусними інфекціями та грипом, вважають освітяни.
Наш кор.
Переглядів: 795 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]