П`ятниця, 29.03.2024, 09:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » НАСАМПЕРЕД
11:06
НАСАМПЕРЕД

Василь СКРИПНИЧУК:
«Я втомився бути чиновником, на якого валять всі біди»
У голови Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука немає бажання йти на вибори. Про це він повідомив у вівторок під час прес-конференції. «Мені навіть не пропонували», – наголосив голова облради. Більше того, він зазначив, що навіть якщо будуть оголошені дострокові місцеві вибори, котрі орієнтовно можуть відбутися взимку-навесні 2015 року, участі у них, можливо, брати не буде. Аргументує це тим, що «втомився бути чиновником, на якого валять усі біди». Це стосувалося одночасно і теми закону про люстрацію. А тому Василь Михайлович стверджує: «Як і всі наші закони, він не є оптимально досконалим. По-перше, не всі підпадають під люстрацію, а це вже закон про вибіркову люстрацію».
Щодо дострокових парламентських виборів, то голова обласної ради тільки коротко висловив єдине побажання: «Хай Бог помагає нам усім, щоби ми обрали ту Раду, можливо, першу, якою ми хоча б частково були задоволені. Я не хотів би, щоб було так, що половина народних депутатів воює проти Української держави», – наголосив Василь Скрипничук.
Питання стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року керівник облради називає чи не найголовнішим питанням, котре має бути розглянуто під час сесії 17 жовтня. Не впевнений голова обласної ради, чи доцільно зараз припиняти повноваження депутатів і оголошувати «дострокові перед достроковими» вибори.
Василь Скрипничук прозвітував про виділення коштів для поранених та членів сімей загиблих під час АТО, а також про підсумки роботи обласної ради за два останні місяці.
Коментуючи співпрацю із новим головою облдержадміністрації, голова облради наголосив, що не хотів би дріб’язкового перетягування повноважень. Він аргументував це тим, що Президент Порошенко готовий до адміністративних реформ, а тому, на переконання пана Скрипничука, недоцільно шукати точки роз’єднання, оскільки не за горами утворення виконкомів на рівні областей та районів. «Зараз ми намагаємося шукати щось спільне, а це пристойний бюджет області», – наголосив Василь Скрипничук.
Володимир БОДАК

 

Переглядів: 683 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]