Четвер, 25.04.2024, 21:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » НАСАМПЕРЕД
11:04
НАСАМПЕРЕД

Українське кіно на підтримку режисера Сенцова – у Франківську
Іванофранківці мають змогу подивитися сучасне українське кіно та допомогти родині ув'язненого режисера Олега Сенцова.
З 2 до 8 жовтня в кінотеатрі «Люм'єр» з ініціативи народного депутата України Руслана Марцінківа та голови Держагенства з питань кіно Пилипа Іллєнка покажуть п'ять українських фільмів – учасників міжнародних кінофестивалів останніх років. Це вже відомі в світі «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетисова, Серж Аведікян) та альманах короткометражної документалістики «Вавилон'13».
Особливістю цих стрічок є те, що вони зняті українською мовою. У деяких фільмах Тижня українського кіно режисери повертаються до минулого України. В інших фільмах відображаються нещодавні події безпосередньо, без спотворення, без брехні, що дозволяє глядачам іншими очима подивитися на реалії нашого життя. В цей непростий час, кажуть організатори, українцям необхідно бути разом, і мистецтво, зокрема кіномистецтво, робить нас сильнішими і згуртованішими.
«Створення і популяризації цих фільмів – це потужна зброя на фронті інформаційної війни з Росією. В минулому році наші режисери зняли менше десяти фільмів, у 2014 вже близько 30-ти. Ми бачимо, що на рівні з кіноматографістом Сенцовим в Україні виросла молода плеяда обдарованих митців, і завдання держави  – підтримати цей талант. Адже наші режисери знімають стрічки, які цікаві для українців різного віку. До того ж їх визнають іноземні експерти», – наголошує Руслан Марцінків.
Як відомо, ув'язнений з травня мешканець Криму Олег Сенцов і досі перебуває у московській в'язниці. Режисер регулярно отримує листи підтримки з Батьківщини і відповідає на них. У останньому повідомленні Сенцов зазначив: «Я дуже вдячний усім, хто мене підтримує, постійно відчуваю підтримку. Я подумки з ними в нашій боротьбі за свободу».
Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова вже відбувся у Києві та Тернополі. За цей недовгий час вдалося неймовірне: розбудити українського глядача і зібрати гроші, які необхідні родині Олега. Тож відвідати Тиждень українського кіно в Івано-Франківську – це гарна нагода переконатися усім, що сучасний український кінематограф наразі знаходиться у стані розквіту та реально допомогти сім'ї нашого патріота.

Переглядів: 742 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]