Четвер, 25.04.2024, 12:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 26 » НАСАМПЕРЕД
11:20
НАСАМПЕРЕД
Сільраду – громаді



«Західний кур’єр» вже повідомляв про те, що у селі Пуків Рогатинського району за борги продали приміщення сільської ради у приватні руки. Минулого тижня мешканці Пукова вийшли на акцію протесту проти незаконної оборудки і перекрили дорогу державного значення. Люди вимагали пояснити, хто і за яким правом привласнив собі державне приміщення, а також покарати нечесних підприємців і повернути майно його законному власнику – громаді.

На зустріч із селянами приїхав голова Рогатинської РДА Йосип Нижник. Він пояснив, що у 2000-му році СВК «Пуків» взяло кредит у банку на суму 360 тис. гривень і  віддало будівлю сільради у заставу за борг. Проте такого права не мало, адже це приміщення  не входило до пайового фонду сільськогосподарського підприємства, а власники паїв не уповноважували тодішнього керівника розпоряджатись громадським майном.
У 2002-му році без законних підстав СВК «Пуків» перепродало будівлю сільської ради ТзОВ «Пуків». Тепер власником будівлі є фермер із села Стратин Ігор Валько, який найближчим часом готовий виселити сільраду із власного приміщення.
Селяни обурені, мовляв, їхнє, громадське, добро було нечесно викрадено і продано. Та районна влада запевнила: документи купівлі-продажу сфальсифіковані, спірне питання вже вирішується і за ним порушено три кримінальні провадження. Проте поки вони у суді, конкретні дії неможливі. Єдине, що можна зробити зараз – це контролювати хід справи.
Селяни сприйняли обіцянки скептично і пригрозили: якщо за цю проблему і надалі ніхто не візьметься, а в будівлі засяде приватний підприємець, то вони вийдуть на протести вдруге – цього разу під владні кабінети райдержадміністрації та районної ради і стоятимуть там, доки посадовці не почують голосу народу.
Тим часом мешканці села переконують, що сільрада для них у Пукові конче потрібна, бо, якщо доведеться, до сусіднього села за довідкою не підуть.
Дмитро ГУСАК

P.S. Уже наступного дня після акції протесту на вікнах першого поверху спірної будівлі появилися нові ковані решітки. Хто і для чого їх встановив, селянам залишається тільки здогадуватися…
Переглядів: 729 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]