П`ятниця, 26.04.2024, 01:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 19 » НАСАМПЕРЕД
11:32
НАСАМПЕРЕД
Без газу і води

Впродовж минулого тижня мешканці кількох будинків перебували без газу і води, а один будинок заливали каналізаційні стоки.
Саме з обговорення цих, як висловився в.о. міського голови Зіновій Фітель, «кричущих фактів» розпочалася традиційна вівторкова апаратна нарада у міськвиконкомі.

Варто зазначити, що колись апаратні наради розпочинались із заслуховування інформації служби оперативного реагування «Про забезпечення життєдіяльності міста» і переліку всіх комунальних негараздів, на які скаржилися мешканці міста минулого тижня. Але згодом  у порядок денний таких нарад внесли зміни і ось уже понад рік як заслуховування цього питання з нього вилучили.
Втім, цього разу резонансне відключення газопостачання у 60-квартирному житловому будинку №4-«а» на Набережній імені Василя Стефаника головуючий на нараді З.Фітель вирішив не замовчувати і перевести його у публічну площину.
Як поінформував директор «Єдиного розрахункового центру» Вадим Войтик, під час виконання підрядною організацією планових робіт з перевірки димовентиляційних каналів виявили «конструктивні проблеми».
«Значна частина вентиляційних каналів є несправними і непридатними до використання, – пояснив В.Войтик. –  Підрядна організація повідомила про це нас і газове господарство, яке вжило наступних дій. Ми призначили експертизу, але є висока доля ймовірності, що в цьому будинку більше не можна буде експлуатувати газове обладнання підігріву. У кращому випадку тільки верхні поверхи зможуть використовувати газові колонки. Обов’язково треба буде відновлювати витяжну вентиляцію». Директор ЄРЦ також зазначив, що підприємство, як він висловився, «не зацікавлене у створенні проблеми».  «Для нашої організації це клопіт не лише іміджевий, але й фінансовий, бо ми не можемо нарахувати за обслуговування вентиляційних каналів, несемо додаткові витрати з призначенням експертиз, виготовлення проектів і не відомо, скільки ще це буде тривати. Але найголовніше для нас – життя людей», – підсумував він.
Отож, в результаті виявлення «конструктивних проблем», які, як визнав В.Войтик, очевидно, не один рік були і до цього, мешканцям відключили газ і вимагають від них замінити існуючі газові димохідні колонки або на турбоколонки, або на електричні бойлери, або встановити автономні системи опалення. Мешканці ж відмовляються витрачати на це свої кошти (а у багатьох з них грошей на це просто нема) і вважають, що всі проблеми, які цього року раптово виявили комунальники, вони ж повинні і усувати власним коштом. Люди ж платили за перевірки газового обладнання та димвентканалів, які донедавна у них вважалися справними і функціонували нормально.  
Але, як з’ясувалося, це не єдиний будинок у Івано-Франківську, де тиждень нема газу. Така ж доля спіткала і мешканців будинку № 61 на вулиці Гетьмана Мазепи. Чому так сталося, не зміг пояснити навіть начальник міського управління з експлуатації газового господарства ПАТ «Івано-Франківськгаз» Володимир Марич. «Зараз проводиться планове технічне обстеження димових і газових приладів. Можливо, газ відключили у зв’язку з тим, що не було допуску, можливо, якісь інші причини. Зараз я сказати не можу, не готовий», – відповів В.Марич. Водночас він поінформував, що у будинку № 4-«а» на Набережній на сім з дванадцяти стояків, де мешканці погодились відрізати газові колонки, газопостачання вже відновили.
А ось у мешканців будинків № 67 на вул. Бандери та №16 на вул. Бельведерській інші клопоти. Перші без води, а других заливає каналізація. Причини відсутності води у будинку на вул. Бандери не знає навіть гендиректор «Водоекотехпрому» Олександр Чеповий. А причину проблеми з каналізацією у будинку на вул. Бельведерській повідомив З. Фітель: «У понеділок з каналізації на Бельведерській, 16 витягли пакет картоплі. То ніяка каналізація не буде працювати. Має бути якась культура проживання у мешканців», – наголосив він.
Трохим ЛЮДЕРА

Переглядів: 633 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]