Субота, 20.04.2024, 03:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 29 » НАСАМПЕРЕД
11:11
НАСАМПЕРЕД
Після лінійки – всі на фестиваль
Першого вересня Івано-Франківськ буде фестивалити


Початок осені в Івано-Франківську не обійдеться без традиційних фестивалів – «Свята Хліба» та  «Прикарпатського вернісажу». Обидва заходи запланували провести 1-го вересня.
«Свято Хліба» для нас вже стало традицією, – розказував про свято начальник міського управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик. – Воно присвячується, як у народі кажуть, жнивкам – завершенню збирання урожаю і випіканню з нього першого хліба».


За словами Богдана Білика, цьогоріч у місто на «Свято хліба» з’їдуться понад два десятки пекарів із Західної України. Випіканки презентуватимуть львів’яни, тернополяни та іванофранківці. Усі, хто відвідає смачне свято, матиме можливість не тільки поласувати здобними смаколиками, але й взяти участь у різноманітних майстер-класах та навчитися власноруч випікати хліб. Також організатори, у рамках фестивалю, визначать «Кращий коровай» та «Кращий пляцок». Дійство відбуватиметься на майдані Шептицького. Офіційне відкриття фестивалю о 12.00 на головній сцені, на якій до 21.00 триватиме театралізоване дійство та концертна програма етнографічних колективів. Як зазначив  голова гільдії приватних пекарів та кондитерів Івано-Франківська Ростислав Кукурудз, формат «Свята хліба» буде традиційним, проте будуть і новації. Зокрема, це так звана етнографічна майстерня, відвідувачі якої матимуть змогу не тільки подивитись, а й взяти участь у виготовленні хліба, іграшок та сувенірів із зерна, борошна. Таким чином, хлібопекарні хочуть показати дітям та молоді, що «хліб виростає не у магазині», а народжується в результаті кропіткої праці багатьох людей.
Поруч зі святковими обжнивками, на вулиці Низовій, іванофранківців буде чекати ще один  фестиваль – «Прикарпатський вернісаж». Там для гостей свята презентуватимуть предмети народних промислів власного виробництва понад 50 умільців з усієї області.  
«Буде концерт, частування юшкою, шашликами та наливкою, – запрошував громаду на свято Богдан Білик. – Погода обіцяє бути гарною, свято теж, тож я усіх вас запрошую!»
Заступник міського голови Михайло Верес, своєю чергою, нагадав, що свято Першого дзвоника цього року пройде теж в неділю, 1-го вересня, і також закликав усіх – і дорослих, і малих – дружно фестивалити відразу по завершенню лінійок у навчальних закладах.

Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]