Субота, 20.04.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 4 » НАСАМПЕРЕД
11:01
НАСАМПЕРЕД
По гроші – до Києва
Започаткована в Івано-Франківську акція «Казначейство! Віддай гроші місту!» може перерости у всеукраїнську




Через відсутність належного фінансування казначейством бюджетних видатків секретар міськради ініціює позачергову сесію, а міський голова зголосився очолити похід представників органів місцевого самоврядування під стіни Держказначейства у Київ.

Про це керівники Івано-Франківської представницької та виконавчої гілок влади повідомили під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. За їхніми словами, місцеві органи казначейства наразі не профінансували видатків міського бюджету на суму у понад 13 мільйонів гривень. Зокрема, 3,6 млн. грн. з них мали б піти на ремонти доріг, які в Івано-Франківську через відсутність фінансування призупинені.
«У понеділок розпочався збір підписів депутатів про скликання позачергової сесії міськради, – повідомив її секретар Микола Вітенко. – На неї ми покличемо голову обласного казначейства. Якщо вона не захоче прийти, то ми підемо до неї. Це перше. І друге: я сьогодні подаю заяву про злочин у правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку діям посадових осіб казначейства в частині недотримання порядку казначейського обслуговування. Зокрема, порушення статті 123 бюджетного кодексу і, відповідно, службової недбалості, передбаченої статтею 367 Кримінального кодексу України». М.Вітенко також зажадав, щоб фінансове управління міськвиконкому опублікувало на офіційних сайтах міськради і міськвиконкому реєстр платежів, бо «заяви казначейства, що воно нормально фінансує видатки міського бюджету, не відповідають дійсності».
Секретаря міськради підтримав і міський голова Віктор Анушкевичус: «Хто має відповідати за те, що у місті все зупинилось? Я не знімаю відповідальності з себе, але так не може бути. Я вважаю це диверсією проти Івано-Франківська і західної України. Фактично місяць ми живемо, як при комуністичному суботнику, бо люди працюють за «гарне слово» і за «дякую». Така тенденція і в інших містах. Якщо ситуація не зміниться, ми зробимо всеукраїнську акцію і похід до Казначейства очолю я особисто. Я говорив з колегами з інших міст, вони підтримають, бо так далі жити неможливо і мовчати ми не будемо», – сказав В.Анушкевичус. Водночас мер поінформував, що вкотре піде до голови облдержадміністрації, поінформує його про ситуацію, що склалася з фінансуванням видатків міського бюджету, а також доручив міськфінуправлінню і розпорядникам коштів підготувати відповідні звернення у прокуратуру та інші правоохоронні органи, щоб вони теж сприяли у вирішенні цієї проблеми.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 762 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]