П`ятниця, 26.04.2024, 16:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 17 » НАСАМПЕРЕД
12:44
НАСАМПЕРЕД
Опозиційним фракціям  бракує безкомпромісності

Народний депутат Олесь Доній, який переміг на виборах до Верховної Ради у 88-му виборчому окрузі з центром у Коломиї як самовисуванець, наразі не увійшов до жодної депутатської фракції чи групи. Він критично оцінює дія-льність керівників опозиційних фракцій, не виключає їхніх кулуарних домовленостей з владою та пропонує створити надфракційне об’єднання – Народну Раду, щоб підвищити значення рядового депутата і унеможливити підкилимні домовленості партлідерів.


Наразі нардепу-одноосібнику сподобався тільки перший день у Верховній Раді, коли була продемонстрована максимальна боротьба, коли не давали голосувати чужими картками. Але потім Партія регіонів отримала все, що хотіла – і спікера, і прем’єра, і голову Нацбанку…
Нардеп вважає, що «Свободі» і «УДАРу» потрібно було зайняти більш безкомпромісну позицію, але вони пішли в фаворі групи Яценюка-Турчинова-Мартиненка. Разом з тим, він сподівається, що в подальшому ці фракції будуть вести себе більш радикально, адже у значної частини суспільства є сподівання на те, що вони в силі відплатити «регіоналам» за все.
Про це Олесь Доній говорив на зустрічі з франківськими журналі-стами в Коломиї після участі в зірковому вертепі фестивалю «Карпатія». «Довіра, яку мені висловили жителі Коломийщини і Городенківщини, зобов’язує мене до більшого і глибшого зв’язку з цими регіонами», – пояснив нардеп проведення цьогорічної «Карпатії» у столиці Покуття.
У вертепному дійстві О.Доній постав у ролі льотчика-парашутиста. Оскільки під час виборчої кампанії його, як самовисуванця зі столиці, опоненти часто обзивали власне «парашутистом», він попросив сценариста зіркового вертепу Сашка Лірника написати для себе спеціально таку роль. Мовляв, якщо у моїх не просто опонентів, а ворогів – злоба, то у нас – почуття гумору.
Пан Доній принагідно нагадав, що на виборах він з’явився тут не просто так, а його запросили балотуватися у 88-й округ понад 30 громадських і політичних організацій, які об’єдналися в Громадський Рух Просвіти.
Був серед цієї когорти і Конгрес українських націоналістів. Тепер же, коли голова обласного КУНу Богдан Борович балотується на довиборах до обласної ради по Івано-Франківську, Олесь Доній підтримує його. Але не просто з вдячності, а тому, що у пана Боровича, як він каже, з одного боку,  патріотична генеза, а з іншого – виконавчі здібності. І це засвідчують позитивні від-гуки про головування Богдана Карловича в обласному центрі у складні часи середини 90-х років.
Народний депутат прогнозує, що ці вибори будуть непрості, бо «люди зараз зосереджені на партійні бренди, а не на кандидатів». Тому, за його словами, треба вчитися розбиратися в кандидатурах, дивитися на їхній політичний родовід, їхні поведінку та відповідальність. Як в банку є кредитна історія, так у  кандидата – політична.
Олесь Доній закликав поставитися до цієї виборчої кампанії з належним серйозним підходом. Адже він переконаний, що з патріотичного середовища, яке опонує нинішній владі, потрібно на кожну ділянку підшуковувати оптимального кандидата для виконання тієї чи іншої місії.
Олекса ВИРІЙ
Переглядів: 641 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]