Середа, 24.04.2024, 18:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 11 » НАСАМПЕРЕД
13:09
НАСАМПЕРЕД
Двічі відставлений
9 січня під час позачергової 33-ї сесії міської ради депутати вже вдруге відправили міськвиконком у відставку. Як ми вже інформували, попереднє рішення міськради про визнання роботи міськвиконкому незадовільною і його розпуск, ухвалене 29 грудня 2012 року на третьому пленарному засіданні 31-ї сесії міськради, міський голова Віктор Анушкевичус ветував, вважаючи його необґрунтованим.
Ледь розпочавшись із півгодинним запізненням, сесійне засідання одразу ж після традиційного гімну і молитви було перерване. Депутати від фракції «Батьківщина» попросили перерву для того, «аби мати можливість детальніше обговорити питання». Втім, перерва тривала не двадцять, а цілих сімдесят хвилин. Як виявилося згодом, не даремно її затягнули, адже під час перерви до сесійної зали по одному сходились ті депутати, котрі не встигли прибути зранку.
Ще напередодні у місті була суцільна невизначеність, адже одночасно називалися одразу дві дати проведення сесії. Пропозицію 30 депутатів про скликання сесії на 15 січня міський голова відхилив, пояснюючи, що 9 січня робочий день, а тому є всі підстави для проведення сесії міської ради. Тим більше, як роз’яснив Віктор Анушкевичус, із повторним розглядом питання «потрібно вкластися у двотижневий термін, щоби потім не було юридичних колізій».
Під час розгляду питання Віктор Анушкевичус вкотре пригадав, що поступ Івано-Франківська вперед за минулий рік – це заслуга всієї громади міста. В тому числі і виконавчого комітету. «Я розумію, що перерва була затягнута із порушенням регламенту для того, щоби зібрати необхідні голоси. Бог нам всім суддя», – зауважив міський голова перед поіменним голосуванням.
Спроба депутатського корпусу повторно відправити міськвиконком вдалася.
Без жодних питань і обговорень вони подолали вето міського голови, набравши 43 голоси «за», двоє депутатів «утримались» і тільки міський голова був «проти».
Оплески у сесійній залі продемонстрували вміння депутатів домовлятися. А із залу одразу ж прозвучало запитання до міського голови про подальший план дій, на що той відповів: «Ви знаєте, що в мене все одно в рукаві щось є. Мені просто було цікаво дивитися, як голосували депутати, які працюють у виконавчих органах влади».
Уже на наступну сесію міськради голова вноситиме кандидатури нових членів виконавчого комітету для затвердження депутатами.
Володимир БОДАК
Переглядів: 718 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]