П`ятниця, 19.04.2024, 12:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 23 » НАСАМПЕРЕД
13:14
НАСАМПЕРЕД
Проміжні підсумки зими

Комунальники оговтуються від морозів, які тимчасово відступили, але і відлига їм додала проблем.

Минулого тижня до міського травмпункту внаслідок одержання так званих вуличних травм під час ожеледиці звернулося 49 осіб. Більшість травм вони отримали вранці, коли поспішали на роботу, – повідомила під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. Воно й не дивно, адже вдень – відлига, а вночі – мороз. Тож на ранок на дорогах і тротуарах лід. І хоча двірники їх посипають піщано-соляною сумішшю, перехожі іноді падають і травмуються. А простіше кажучи, ламають собі руки і ноги. Як зазначив в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, ретельнішого прибирання і посипання протиожеледними матеріалами потребують дворові території.
Ще однією проблемою під час відлиги є загроза падіння на голови перехожим бурульок та затоплення верхніх поверхів будинків талими водами. До збивання бурульок в місті навіть залучали техніку та особовий склад пожежно-рятувальної служби МНС. Там, де цього зробити так і не вдалось, небезпечні ділянки обгороджували. Однак, як можна було в ці дні спостерігати, більшість перехожих на це не зважали, а дехто навіть рвав виставлені МНСниками сигнальні стрічки. Загалом служба оперативного реагування взяла на контроль 41 адресу, де загрозливо звисали бурульки, вичікуючи на кого би це їм впасти, і 16 адрес, де у дахів почалися «критичні дні», і на верхніх поверхах у квартирах капало навіть зі стелі.
Морози, як кажуть в гідрометцентрі, на тиждень тимчасово відступили, а водопровідні вводи до будинків і внутрішньобудинкові системи ще не встигли  розмерзнутись. Загалом таких, за словами Т.Клочко, налічується три десятки. І не лише в малоповерхових будинках так званого приватного сектора, а й багатоповерхівках, які вже перебувають на балансі ЄРЦ, та у висотних новобудовах, які обслуговують приватні ЖЕО. Як заявив в.о. гендиректора «Водоекотехпрому» Володимир Марич, мешканцям приватного сектора водопровідники нічим допомогти не зможуть, а ось мережі багатоповерхівок зараз лише будуть «пробувати відігрівати».
Зрештою, «Водоекотехпрому» роботи й так вистачає. Ось уже другий тиждень його бригади шукають місце пошкодження водогону на перехресті вулиць Вовчинецької-Купчинського. А минулої п’ятниці ще й «прорвало» водопровід діаметром 600 мм на вул. Надрічній. На понижений тиск води скаржаться мешканці 67-квартирного будинку на вул. Хмельницького. Така ж проблема у мешканців приватного сектора на вул. Тарнавського, Маланюка, Промисловій та прилеглих. А у дев’яти будинках нема гарячої води.
Хоча календарна зима ще не закінчилась (і не відомо, яким буде початок календарної весни), комунальники вже поспішили підбити її проміжні підсумки. Кілька аварій на водогонах і теплотрасах, очевидно, вже не дали їм змоги безапеляційно стверджувати, що все було нормально, але робота комунальних підприємств, як вони наголошують, «залишалась стабільною». За підрахунками заступника директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку – начальника управління житлово-комунальної політики Миколи Матіїва, «Водоекотехпром» взимку на своїх мережах усунув 20 витоків, до чого залучав 10 ремонтних бригад та 23 одиниці техніки. «Теплокомуненерго» забезпечувало роботу 36 котелень та 32 теплових пунків, які обігрівали 813 житлових будинків, 30 дошкільних закладів, 33 школи, 18 лікарень та 22 інші лікувальні заклади. З початку опалювального сезону для виробництва теплоносія на обігрів міста  підприємство спожило 52,2 млн. кубометрів газу. Ремонтними бригадами за цей час виконано 3 тисячі 140 заявок з ремонту будинкових систем. Прибирання міста від снігу забезпечували 22 одиниці спецтехніки дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління та 204 двірники а, за потреби, свою техніку для цього виділяло спеціалізоване управління механізації будівництва.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 740 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]