П`ятниця, 19.04.2024, 02:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 31 » НА КОНЯ
11:29
НА КОНЯ
Наодинці з природою

Чимало людей попри щоденну зайнятість, можливо, навіть не звертають уваги на навколишній світ. То часу не вистачає, то ще якісь побутові проблеми перешкоджають. Проте є чимало таких людей, котрі своїм хобі вважають спілкування із природою. Саме таким є заслужений лікар України, завідувач нейрохірургічного відділення Обласної клінічної лікарні Юліан Худецький. Минулого тижня у приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкрилася вже четверта персональна виставка його фотографій. В експозиції представлено понад 60 фотознімків, котрі фотограф-аматор створив протягом останніх років.

«Мене завжди цікавить природа і щось нетипове в архітектурі. Загалом фотографуванням я займаюся на дозвіллі впродовж сорока років. Знаю, що мої роботи подобаються не тільки мені, але й багатьом людям», – каже Юліан Прокопович.
За словами автора світлин, ще як мінімум понад сорок готових робіт не вмістилися в експозицію. Щоразу колекція фотознімків лікаря поповнюється, адже його вабить краса усього, що оточує людство, – квіти, гори і навіть вода у різні пори року. На світлинах Юліана Худецького є й декілька  споруд. Сам автор каже, що він щороку відпочиває закордоном і саме там його надихають споруди так званої архітектури нового віку. Втім, як фотограф-аматор чоловік нікому не нав’язує свого захоплення.
Щоб вибрати один кадр, лікар зізнається, що найперше робить декілька однотипних, а вже тоді вибирає найкращий варіант, котрий він готовий продемонструвати на загал.
«Роботи пана Юліана постійно нові, але є й такі, котрі повторюються. Мені найбільше імпонує те, що автор висловлює стан осяяння наодинці з природою, – ділиться враженнями від експозиції постійна шанувальниця творчості Юліана Худецького, доцент Прикарпатського університету Марта Хороб. – Тут і чарівні квіти – вишукані і менш помітні. Але кожна з них представляє символи. У тих світлинах, де є тільки природа, я бачу світ самого Юліана Прокоповича».
Володимир БОДАК

Переглядів: 735 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]