П`ятниця, 19.04.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » НА КОНЯ
10:50
НА КОНЯ
Прапороносець чемпіонів Євро-2012
Прапор збірної Іспаніївиносив школяр з Боднарова


Минулої неділі фінальним акордом на столичному НСК «Олімпійський» завершився чемпіонат Європи з футболу. Кожен з матчів турніру розпочинався з виносу державних прапорів команд-учасниць. Почесну місію прапороносців виконували 12-14-річні хлопчаки з усіх куточків України, які здобули це право у спеціальному конкурсі, організованому Асоціацією аматорського футболу України разом з компанією «Кока-Кола». 

Претенденти у прапороносці змагалися в жонглюванні та швидкісній роботі з м’ячем, влучності ударів та проводили футбольний матч. По три переможці обласних відбірних раундів зійшлися у вирішальному двобої у Києві. Загалом в столицю прибули понад 70 юних футболістів. Івано-Франківщину представляли Андрій Луцький з Боднарова, Михайло Ванджурак з Верховини (учень Івано-Франківської школи-інтернату №1) та Андрій Боднарук з обласного центру.  
У підсумку журі конкурсу, до складу якого входили відомі спортивні журналісти та екс-гравець національної збірної Владислав Ващук, відібрали вісім хлопчаків-прапороносців для фінального поєдинку Євро-2012. Серед щасливчиків опинився і прикарпатець Андрій Луцький, на той момент учень 7-го класу Боднарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Калуський район).
Андрій вже чотири роки займається футболом у ДЮСШ «Прикарпаття» в групі, яку веде вправний у минулому нападник Анатолій Редушко. 12-річний Луцький також діє на позиції форварда. У матчі, який віншував фінальний етап відбору у Києві, прикарпатець відзначився хет-триком. Це й схилило журі до вибору на його користь. Ще 32 учасники конкурсу здобули право винести прапор у матчах групового етапу та одного з чвертьфіналів. Зокрема, прикарпатці Боднарук та Ванджурак виконали почесну місію перед грою Німеччина – Португалія у Львові.
Відзначимо, що фіналісти конкурсу одними з перших наблизилися до Кубка Анрі Делоне, коли той прибув до столиці України, та отримали унікальну нагоду сфотографуватися з ним. Вони були учасниками різноманітних конкурсів та акцій. На фінальний поєдинок Андрій Луцький виносив прапор Іспанії, збірна якої у підсумку виграла чемпіонат. Хлопчина мав нагоду зблизька побачити майбутніх тріумфаторів та поспілкуватися з одним із них, воротарем «Барселони» Віктором Вальдесом, котрий підійшов привітати прапороносців. Одразу за тим хлопчаки вирушили на трибуни, звідки й спостерігали за перипетіями гри.  

Переглядів: 738 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]