П`ятниця, 29.03.2024, 13:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 9 » НА КОНЯ
12:08
НА КОНЯ
Комунальні реформи – в маси!
Івано-Франківськ має унікальний прогресивний досвід реформування житлово-комунального господарства, який варто поширювати.


Так вважає відома правозахисниця Тетяна Монтян, яка цими днями відвідала Івано-Франківськ на запрошення Єдиного розрахункового центру. Вона взяла участь у прес-конференції та засіданні «круглого столу», де були присутні представники громадськості, голови будинкових комітетів, керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-комунального господарства міста й депутати міськради.

Т.Монтян високо оцінила діяльність ЄРЦ, зазначивши, що, навіть попри недосконалість чинної законодавчої бази в сфері комунального господарства та утримання житлового фонду, в Івано-Франківську вдалося створити діючу модель реформування галузі, яка, попри критику, вже дає свої позитивні результати. Саме недосконалість законодавства та інертність мешканців (в переважній більшості вже приватизованих) квартир багатоповерхівок по створенню органів управління будинками є головним гальмом реформування житлово-комунального господарства.
На переконання Т.Монтян, майбутнє – за  ОСББ. Вона вважає, що мешканці багатоповерхівок мають бути господарями не лише своїх окремих приватизованих квартир, а цілого будинку. Саме таку філософію спільної власності та спільної відповідальності за багатоквартирні будинки  й сповідує ЄРЦ, який взявся впроваджувати комунальну реформу в Івано-Франківську. Крім того, це підприємство аж ніяк не можна вважати комунальним монополістом, адже мешканці івано-франківських багатоповерхівок, які з тих чи інших причин ще не наважились створити ОСББ,  мають право вибору управляючої компанії.
Наш кор.
Переглядів: 800 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]