П`ятниця, 29.03.2024, 04:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 9 » МІСТО
12:49
МІСТО
Тарифні війни
Міські перевізники не хочуть возити франківців за дві гривні


Ймовірно, що вже незабаром ціни на проїзд в івано-франківських маршрутках підвищаться від 2 до 2,5 гривні. З цього приводу минулої п’ятниці в Івано-Франківську відбулися громадські слухання. Обговорення були хоч і не надто велелюдними, зате дуже емоційними.       

«За» вищий тариф
Здорожчання тарифу на проїзд у маршрутках міста, за словами перевізників, аж ніяк не висмоктане з пальця, а є результатом скрупульозних математичних розрахунків. Мовляв, зросли ціни на пальне та ремонти автобусів, на заробітну плату. Тож і тариф треба підвищувати. На боці власників франківських маршруток і місцева влада. Головні аргументи «за» підвищення вартості проїзду висловив заступник начальника відділу транспорту та телекомунікацій Івано-Франківська Володимир Чіх. Він пояснив:
«З 2009 року суттєво зросла вартість паливно-мастильних матеріалів. Вартість солярки зросла на 70%. Подорожчали запасні частини – акумулятори, автошини. Технічне обслуговування подорожчало від 1230 до 1450 грн.».
Загалом, у порівнянні з 2009 роком, витрати перевізників, згідно з обрахунками управлінців, зросли на 42%. І нині вони перевозять франківців собі у збиток.

Хамлять та їздять не за графіком

Проте вірити підприємцям можна хіба що на слово, бо сказати, скільки саме збитків вони зазнали, чи продемонструвати на підтвердження своїх слів документи чи розрахунки, на вимогу громади, ні міськвиконкомівці, ні перевізники не змогли. Визначити, скільки пасажирів щоденно перевозить той чи інший маршрут, можна лише «на око», адже квитків водії не видають. На цьому й акцентували присутні на слуханнях містяни (їх, до слова, на слухання прийшло чомусь дуже мало).
Також, крім відсутності квитків за проїзд, принагідно городяни нагадали перевізникам про інші «вічні» проблеми франківських маршруток: недотримання водіями графіка руху, незадовільний стан автобусів, хамське поводження водіїв і т.д.
«Я особисто був свідком – водій везе дев’ятеро молодих людей, а заходить старенька жінка з клунком – він нагло закриває перед нею двері. Совість треба мати – іконка перед ним лежить», – розказував один з іванофранківців.

Якби не пенсіонери…

Перевізники своєю чергою зазначили – згодні возити пасажирів по 2 гривні, але за умови, що місцева влада відмінить пункт рішення від 2009 року про безкоштовне та необмежене перевезення пенсіонерів з 10 до 16 години.
«Такого немає в жодному іншому місті. Саме перевезення пільговиків нас вбиває, –  виправдовувався заступник голови Асоціації перевізників міста Володимир Сохан. – Ми могли б везти і по 2 гривні, якби зняли з нас оці «пенсійні» з 10 до 16 години».
За словами маршрутників, вони згодні протягом усього дня в одному автобусі перевозити до 5 пільговиків. Тоді проїзд можна залишити по чинному тарифу – 2 гривні. «Але коли ми з таким проханням зверталися до місцевої влади, нам відмовили. Сказали, що це вже неможливо», – переконує Володимир Сохан.
Останнє слово у тарифних війнах – за виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради. Саме на його засіданні чиновники, враховуючи всі «за» і «проти», остаточно вирішуватимуть, чи здорожчають автобуси в Івано-Франківську чи ні.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 875 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 sdftg  
0
Пиздунці перевізники :))
Припухли нафік =))
Здорожчало =)) Ага, возити в франику по київських цінах =))) З дуба рухнули? Мало хавальники нажерли?
Стан маршруток - гавно. Ставлення водіїв- гавно. Графік? Кому треба графік? Тря 2 грн. чекати доки добіжить.
Скільки можна наживатись? Ви заїбали мудаки!
Через вас одні пробки в місті! Їздите як рагулі на кобилах! Пизділи, що заберете карсани (пижики), буде меньше маршруток. Ага, ЩАС!
Хуй вам, а не 2.5.
З повагою, мешканець міста.
(за мат вибачте, накипіло за піздохлюство, а не державу)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]