П`ятниця, 29.03.2024, 14:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » МІСТО
15:50
МІСТО
Прокурор виправить рішення міськради?

Поблизу центрального міського озера у рекреаційно-парковій зоні може з’явитися автопаркінг для обслуговування готельно-відпочинкового комплексу «Парк-Готель».

Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про вилучення за згодою частини земельної ділянки площею 0,3 га в Івано-Франківської автомобільної школи Товариства сприяння обороні України і затвердження проекту землеустрою підприємцю Ярославі Соловей за рахунок вилученої ділянки автошколи ТСОУ і земель міськради на вул. Мазепи, 144 з передачею її в оренду на п’ять років для влаштування автопаркінгу для обслуговування «Парк-Готелю».
Розгляд цього питання спровокував дискусію в сесійній залі. З’ясувалося, що теперішній директор автошколи ТСОУ Олег Сокорчук, на відміну від свого попередника, проти вилучення частини землі автошколи, а тому формулювання «за згодою» не відповідає дійсності. Проти вилучення цієї земельної ділянки і надання її в оренду для влаштування автопаркінгу категорично виступили депутати від Партії регіонів Богдан Федьків та ВО «Батьківщина» Ярослав Бачкур і Василь Бойчук. Вони заявили, що не можуть допустити того, щоб роздавати землі, а тим більше в рекреаційно-парковій зоні, і будуть голосували проти цього.
Однак трьох незгідних більшість із 40-ка депутатів не послухала і проголосувала «за». На знак протесту В.Бойчук, який вважає такі дії більшості продовженням «дерибану» міських земель, навіть покинув сесійну залу. Його колега по фракції Я.Бачкур хотів піти з ним, але залишився задавати запитання доповідачу – начальникові управління земельних відносин Ігореві Гаркоту.
З огляду на резонанс і неоднозначність ухваленого рішення, міський голова Віктор Анушкевичус доручив своєму першому заступникові Зіновієві Фітелю підготувати звернення на ім’я прокурора міста, щоб він дав його правову оцінку. Тож вийшло так, як колись говорив відомий депутат кількох скликань міськради: «давайте приймемо рішення, а прокурор нас поправить»…
Хвалимир ВЛАДІВ

Комунальне шкідництво?

Протести проти реформування житлово-комунального господарства в Івано-Франківську набувають нецивілізованих форм шкідництва.

Про це заявив секретар міськради Руслан Марцінків. Він повідомив, що до нього звертаються мешканці та інформують про те, що невідомі особи відкривають закриті двері технічних приміщень підвалів житлових будинків і кувалдами розбивають комунікаційні розгалуження. При чому роблять це в тих будинках, де підвальні розгалуження комунальники нещодавно відремонтували або замінили на нові. «Складається враження, що це робиться навмисно, – каже Р.Марцінків. – Працівники реорганізованих житлово-експлуатаційних організацій не те що не працюють, а займаються простим шкідництвом».
З огляду на таку ситуацію міський голова Віктор Анушкевичус доручив правоохоронцям з’ясувати всі обставини кожного конкретного такого інциденту і притягнути винних до відповідальності. «Таке шкідництво в місті не припустиме. Подобається комусь комунальна реформа, чи ні, але вона буде доведена до логічного кінця», – заявив В. Анушкевичус.
Водночас мер поінформував, що міська влада вжила всіх заходів, щоб найближчим часом повністю розрахуватися з працівниками ЖЕО та виплатити їм борги із зарплат, а також подякував керівництву казначейства, яке з розумінням поставилося до цієї проблеми і пішло містові назустріч у фінансуванні виплат боргів працівникам комунальних ЖЕО.  
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 967 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Gina  
0
Deep thought! Thanks for contbriutnig.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]