Четвер, 18.04.2024, 23:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 3 » МІСТО
12:08
МІСТО
ЖЕО таки подали на банкрутство
У місті чергове банкрутство низки комунальних підприємств.
Івано-Франківська міськрада надала згоду на початок застосування процедури банкрутства та відновлення платоспроможності боржника стосовно житлово-експлуатаційних організацій №№2, 3, 4, 7, 8, 9. Підтримали таке рішення 39 депутатів.
За словами заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Миколи Саєвича, процедуру банкрутства застосують для того, щоб реструктуризувати і списати борги цих комунальних підприємств. Водночас М.Саєвич поінформував, що до проведення відповідного конкурсу Єдиний розрахунковий центр укладатиме з ЖЕО угоди на надання ними послуг з утримання будинків і прибудинкових територій.
Нагадаємо, що свого часу міськрада відмовилась від надання згоди на порушення процедури банкрутства комунальних ЖЕО до передачі ними свого житлового фонду на баланс Єдиного розрахункового центру. Тоді цей крок більшості в міськраді був продиктований побоюванням, щоб майно ЖЕО разом з їхнім житловим фондом і його мешканцями не перейшли у «приватні руки».
Стах Мірчук

ЄРЦ надасть право вибору
Єдиний розрахунковий центр – одноосібний балансоутримувач житлового фонду міськради – розробив проект рішення про порядок передачі житлових будинків в самоуправління власникам.
«Підготовлений проект створює практичний механізм, за яким співвласники будинків зможуть обрати один з найприйнятніших для них варіантів – створити ОСББ, передати будинок в управління іншій компанії-управителю або здійснювати управління будинком самостійно», – пояснює заступник директора ЄРЦ Микола Вітенко.
За його словами, запропонований проект рішення передовсім спрямований на захист інтересів власників малоповерхових будинків. Процедура приймання передачі буде безкоштовною та не потребуватиме жодних дозволів. Обов’язковою умовою стане лише укладення прямих угод на вивезення сміття та обстеження димовентиляційних каналів.
Рішення про визначення управителя має ухвалюватися на зборах співвласників будинку. Їх ініціаторами можуть бути як власники, так і чинний управитель. Зміна управителя, якщо не передбачається створення ОСББ, можлива за одностайної згоди. Планується, що не підлягатимуть передачі в самоуправління лише аварійні будинки, а також ті, що перебувають під арештом.
Наш кор.

Небезпечні електроприлади

Експлуатація сучасної побутової техніки в старих будинках небезпечна для мешканців.
Про це попередив директор Івано-Франківського району електромереж ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Володимир Поліш. За його словами, будинки старої забудови мають двопровідникову електромережу, а сучасні закордонні побутові електроприлади розраховані на трипровідникові мережі. Тому різноманітними саморобними пристроями мешканці самостійно їх адаптують до роботи в двопровідникових мережах, чим наражають себе на смертельну небезпеку.
«Останнім часом цей процес набув масового характеру і вже спричинив немало нещасних випадків та забрав одне людське життя, – наголосив В.Поліш. – Тому необхідно обстежити житловий фонд і видати приписи щодо усунення порушень правил експлуатації електрообладнання, аж до заборони використання такої побутової техніки. Департамент комунального господарства має ініціювати створення відповідних комісій з обов’язковим включенням до них наших представників», – зазначив директор Івано-Франківського РЕМ.
Наш кор.
Переглядів: 973 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Xannon  
0
This article achieved excatly what I wanted it to achieve.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]