П`ятниця, 19.04.2024, 17:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 27 » ЛЮСТЕРКО
21:52
ЛЮСТЕРКО
Дорогі читачі! Сьогодні, в День Конституції, ми даруємо вам нову сторінку, яка допоможе кожному відчути себе щасливою і захищеною людиною, котра живе, кохає, дбає про родину, любить своїх рідних, своє місто. Бо воно таки того варте! Невеличке, затишне, доглянуте, оновлено-європейське, з давнім вишуканим станіславським шармом.

Ми спілкуватимемося з жителями нашого Івано-Франківська, які реалізують свій життєвий потенціал, щоденно творячи і примножуючи красу і добро у всіх виявах. Будемо раді, якщо нові знайомства припадуть вам до смаку, виявляться цікавими і корисними. Тож запрошуємо вас на старенький потертий редакційний фотель, який пам’ятає так багато... Але сьогоднішня гостя зачарувала навіть його.

«Венера» світить для тебе

Кожна людина має в цьому світі своє призначення. Творець дарує нам при народженні якийсь талант і шанс зреалізувати його, проживши достойне життя і залишаючи свій неповторний слід на землі. Відразу ж виникає питання: а звідки тоді береться погань як-от людиноненависники, вбивці, крадії, заздрісники, брехуни, наклепники… Думаю, що й вони народились для добра, але лихі сили також не дрімають. От і спокусили слабких на хибну стежку – і пішло-поїхало. Певно, більшість з нас знає людей, які своєю ненаситною захланністю натворили чимало зла іншим, спричинилися не до одного інфаркту, інсульту чи іншої трагедії. При цьому надягають на себе маску доброти, ходять до церкви, їздять по святих місцях… Знаю їх і я. Вірю, рано чи пізно кожен отримає своє – та ще й з дорогими їх серцю відсотками. А поки хай живуть – хоч яке то життя, адже себе не обдуриш. І жити в квартирі, злочинно здобутій ціною чийогось життя, їздити на машині, придбаній на скроплених кров’ю грошах, молитись біля Гробу Господнього устами, котрі лжесвідчили – це, поза сумнівом, дуже страшно. Отож хай живуть дуже довго, хай спам’ятаються, спробують бодай частково добрими справами відмолити заподіяне світові зло. Покаятися ніколи не пізно…
А сьогодні ми поведемо мову про людину, яка несе планеті Земля красу і добро, а веде її у житті найчарівніше небесне світило – Венера. Оце вже насправді – хто для чого вродився. Пані Надія Хом‘як – а саме вона сьогодні є героїнею нашої рубрики – народилася в Івано-Франківську, тут закінчила школу. Вищу освіту здобула в Дніпропетровському залізничному інституті. Довгий час працювала інженером. Здавалося б, усе гаразд, хороша сім‘я – чоловік, донечка, дім, робота, а чогось не вистачало.
Життя різко змінилось 31 січня 1999 року. Цей день Надія Арсентіївна запам’ятає надовго, бо саме тоді вона народилася вдруге – почалася її творча самореалізація на новому, вищому рівні. На вулиці Богдана Лепкого відкрилася нова перукарня з небесним іменем «Венера». Господиня каже, що вони з чоловіком Володимиром і дочкою Лесею довго думали над назвою, і рішення було однозначне і одностайне. Бо це так важливо – як корабель назвеш, так він і попливе.
Відтоді невеликий, але дружній і високопрофесійний колектив щороку відзначає свій день народження. Для них це велике свято – вихідний день, урочистості на природі чи в якомусь елітному закладі. Одним словом – подія. І святкують ці народини уже тринадцять років – щасливе число. Вони постійно зростають – і чисельно, бо починали з шести майстрів, а сьогодні їх – дванадцять, і в просторі – з невеликої зали площею 36 м2 до 180 м2, і числом послуг, і, що основне, в професійній майстерності. Люблять бути першими. І тому постійно беруть участь в різних конкурсах, змаганнях, навчаються на курсах. Ідуть в ногу з часом, а іноді навіть намагаються його випереджувати. Дослухаються до потреб і порад відвідувачів. Чи не тому майстри не просиджують робочий час, а ледве встигають обслуговувати клієнтів, котрі заздалегідь записуються в чергу. Серед шанувальників салону чимало відомих у місті людей, які не хочуть міняти "свого" майстра на жодних столичних знаменитостей.
Пані Надія може годинами розповідати про улюблену справу і сама може служити еталоном жіночності, елегантності, доглянутості. З вдячністю розповідає про чоловіка, який у всьому підтримує кохану дружину, а без його організаторського таланту, господарської мудрості "Венера" не могла би витримувати досить щільну конкуренцію. Однак пані Надя залишається взірцем інтелігентності і тут: про конкурентів тільки добре, і це не показовий жест – відчуваєш щирість цієї жінки, яка направду поважає конкуренцію на ринку послуг і вважає її стимулом для кращої роботи.
Завдяки вродженому дизайнерському таланту господині приміщення салону нагадує казку, яка не закінчується. Витончений смак відчувається в обладнанні, меблях, шторах, люстрах, дзеркалах. Вражає оригінальна флористика внутрішнього дворику. Господиня і працівники перукарні кохаються у квітах. Вони не тільки створюють відповідний настрій, але допомагають в роботі. Адже майстер-перукар просто зобов’язаний і сам гарно виглядати, і допомогти клієнтові відчути радість спілкування з красою. Відвідувачі перукарні отримують послуги на європейському рівні, виходять із зали оновленими зовнішньо і внутрішньо. А ще, що не менш важливо в наш час, при шалених ритмах, великих розумових і фізичних навантаженнях мають змогу бодай трішки часу присвятити собі. Зробити зачіску, манікюр, макіяж, послухати музику, поспілкуватися з фахівцями краси. Я спеціально не наголошую, що йдеться тут виключно про жінок. "Венера" має чималу популярність і серед представників сильної статі. І це природно – ім‘я зобов’язує! Так і бачу легеньку усмішку на устах багатьох шанувальників цього салону, з ким доводилось перетинатись в перукарні, оскільки і сама понад десять років користуюсь послугами цих неперевершених майстринь. Серед кращих завжди є най-най, і саме про них з особливою теплотою розповідає пані Надя, а я готова з власного досвіду підтвердити кожне її слово. Це майстер-стиліст Оксана Петранюк, майстер манікюру-педикюру Інна Гурик, адміністратор Тетяна Сокол… Зрештою, усі зірочки з «Венери» віддають себе, свій час, старання і вміння, аби зробити життя кращим, а своїх клієнтів – вродливішими.
Всі вони дуже люблять і поважають власницю свого закладу, його родоначальницю пані Надію. А вона любить їх, любить свою донечку і помічницю Лесю, котра працює разом з мамою, активно займається косметологією, свою єдину внучечку Катрусю, котра наразі ще навчається в 2-му класі католицької школи, але мріє стати лікарем. Віримо, що її бажання обов’язково здійсниться. Тим паче, що бабуся також дбає і про здоров’я мешканців нашого рідного Івано-Франківська. З цією метою відкрито перший в місті спа-салон «Соляна печера», де за більш ніж помірну ціну можна оздоровитись не гірше, ніж у природних умовах в с. Солотвино на Закарпатті чи м. Велички в Польщі.
А ще Надія Арсентіївна заснувала при своєму закладі «Школу краси», де курс навчання проходить індивідуально і триває від трьох до шести місяців. Випускники школи здобувають цікавий і завжди потрібний суспільству фах, завдяки якому матимуть можливість зреалізувати себе в майбутньому.
При потребі, в основному якщо стан здоров’я клієнта не дозволяє йому самому прийти в перукарню, майстри проводять обслуговування на дому. Можна ще чимало розповідати про цей прекрасний салон. Але краще прийти сюди самому і дозволити собі радість відчути і побачити все на власні очі.
Я впевнена, що, завітавши у «Венеру» один раз, у вас обов’язково виникне непереборне бажання побувати тут ще. Бо атмосфера краси, щирості і любові, якою сповнені зали цього закладу, залишить у вашому внутрішньому світі захоплюючий слід і потребу продовження приємного знайомства і спілкування. Особливо якщо ви, як і власниця салону, не бажаєте бачити довкілля лише в чорних або сірих тонах, а прагнете веселкового різнобарв’я.
І чим більше буде нас, шанувальників прекрасного, людей, які прагнуть вдосконалювати себе внутрішньо і зовнішньо, тим швидше зреалізується мрія моєї сьогоднішньої співрозмовниці пані Надії Хом’як – жити у світі, де люди люблять один одного і ніколи не чинять зла.


Дорогі пані і панночки! Ми разом із панею Надією підготували для вас прості і доступні поради, перевірені досвідом не однієї станіславської красуні. Але завжди пам’ятайте, що, якщо Бог створив вас такою, як ви є, то в цьому вже і є гарантія вашої неперевершеності. А в нашому товаристві ви просто особливо радо задивлятиметися у люстерко, аби зайвий раз полюбуватися собою.


І все ж, кілька добрих секретів не завадять...
- Найкраще люстерко для жінки – залюблені очі коханого.
- Найдосконаліша і найбільш ефективна косметика – свіжі овочі і фрукти з городу.


Лосьйон для волосся
Змішати у рівних пропорціях 100 г води і 100 г оцту, довести до кипіння. Вкинути жменю нарізаної кропиви в цей окріп і одразу зняти з вогню. Настояти, процідити, вилити у посудину – і в холодильник. Щоразу додавати до води при ополіскуванні волосся після миття – і результат не забариться.


Маска для обличчя
Змішати полуницю з вершками і накласти на обличчя та зону декольте на 20 хв., змити теплою водою. Прекрасно зволожує, відбілює та омолоджує шкіру.

- Найпевніший гарант краси і довголіття – добра родина, улюблена робота, помірна і здорова їжа, достатній сон, гарний настрій і усмішка на обличчі.

* * *
Жінці так мало
для щастя треба,
Клаптик безхмарного
синього неба.
Дрібку прозорого чару
любові,
Ніжності крапельку
в погляді й слові.

Жінці потрібна рідна оселя,
Знати: є рідні стіни і стеля,
Білий обрус, зайчик сонця в вікні,
Й руки коханого – добрі й міцні.

Стомлене серце десь мусить спочити,
Божий талант в цьому світі – любити,
Ним наділяє Господь лиш обранців...
Може, зустрінусь зі щастям я вранці?
Ганна Дорошенко


Сторінку підготувала Анеля ПОДОЛЯНКО

Переглядів: 1053 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]