Четвер, 18.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 29 » КУЛЬТУРА
09:56
КУЛЬТУРА
Мистецтво по-сучасному

В Івано-Франківську нарешті запрацював Центр сучасного мистецтва. Зусилля франківських ентузіастів увінчалися успіхом, адже ідея творення Центру сучасного мистецтва витала в повітрі ще від 1989 року. Чимало знаменних культурних подій відбулося відтоді в Івано-Франківську, а це питання залишалося лише ідеєю ентузіастів. Зрештою, як переконує художник Мирослав Яремак, унікальність його полягає в тому, що аналогічні мистецькі осередки в інших містах України існують як приватні або громадські ініціативи. У нас так сталося, що Центр сучасного мистецтва створений відповідним рішенням міської ради.

«Ідея створення муніципального музейно-виставкового динамічного Центру сучасного мистецтва, який аналізуватиме процеси, що відбуваються в місті, була ще з часів існування незалежної України. Час йде, міняються пріоритети, бачення, відношення до мистецтва, до людини. Спочатку ми сподівалися на підтримку держави. Але час показав, що треба самим збирати сили і розраховувати на власний потенціал», – каже начальник міського відділу охорони культурної спадщини Ігор Панчишин.
Одночасно із відкриттям Центру відбулася презентація колекції робіт сучасного мистецтва. Автори висловлюють сподівання, що в подальшому ця колекція слугуватиме основою для створення повноцінного музею сучасного мистецтва.
«Робота Центру не буде обмежена тільки візуальним мистецтвом, – переконує Анатолій Звіжинський. – Тут ми плануємо проводити свого роду творчі зустрічі, літературні вечори, поетичні батути, презентації, покази фільмів. Заклад буде носити більше комунікативний характер, аніж лише простір для виставок».
У планах керівництва Центру сучасного мистецтва максимально використовувати для мистецьких акцій найрізноманітніші і подеколи навіть найбільш несподівані місця, де б можна було презентувати сучасне мистецтво. При цьому кажуть, що братимуть позитивний досвід від першого фестивалю «Порто Франко», котрий відкрив для мешканців міста і для митців чимало цікавих місць для культурного відпочинку.
Ігор Панчишин висловив сподівання, що для початку Центр сучасного мистецтва стане дверима в українські мистецькі стосунки, а згодом і світові.
Мар’ян  ПАСТУЩИН
Переглядів: 615 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]