П`ятниця, 29.03.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » КУЛЬТУРА
11:11
КУЛЬТУРА
Хрестини книжки
У Центрі патріотичного виховання ім. Степана Бандери відбувся унікальний за своєю духовною наповненістю захід – хрестини книжки.
З нагоди 80-ліття з дня народження українського письменника Ярослава Дорошенка в місті вже проведено ряд ювілейних заходів. Але освячення книжки, благословення її на щасливу і довгу дорогу до людських сердець – таке відбувалось вперше. З ініціативи обласної організації Національної спілки письменників України за кошти Івано-Франківської міської ради у видавничо-поліграфічному товаристві «Вік» вийшли в світ спогади про поета «Летять у спомини літа», а також його сонетарій «На толоці одвічних таємниць».
Окрім високого смислового і художнього наповнення, ці книжки випромінюють енергетику добра, мудрості, світла.  І так захотілось привітати їх появу у нашому часі, захистити від тотального українського бездоріжжя, допомогти здійснити покладену на них місію, що народилася ідея подарувати їм небесну охорону, непоборну силу християнської молитви і свяченої води. На це високе духовне дійство було запрошено всіх письменників, котрі подали до видання свої спогади-роздуми, представників влади. Провів обряд освячення отець Ігор Пелехатий, відомий журналіст, директор видавництва «Нова Зоря». Як завжди, щиро і мудро промовляв до присутніх заступник міського голови Михайло Верес, який всебічно підтримує всі ініціативи, спрямовані на утвердження української духовності і культури.
Кожен з присутніх, отримавши дві окроплені свяченою водою книжки, повертався зором до світлин старшого товариша, який переступив поріг вічності, але в залі домінувало непроминуще відчуття його реальної присутності. А світ від цього здавався кращим, теплішим і чистішим. І просився щирий спомин з уст голови письменницької організації Євгена Барана, лауреата Шевченківської премії Михайла Андрусяка, письменників Ольги Бабій, Ярослава Ткачівського, Степана Процюка, Дмитра Юсипа, Неоніли Стефурак, Івана Гавриловича, Ірини Лембрик…
Зрештою, всіх не перелічити, бо на хрестини книжки приїхали літератори з всієї області. І вже вкотре зібрав їх незабутній письменницький гетьман Ярослав Дорошенко.
Автор ідеї і ведуча заходу – письменниця Ганна Дорошенко
Лідія  ПОПЕРЕЧНА
Переглядів: 872 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Snwr  
0
It's like you're on a mssoiin to save me time and money!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]