П`ятниця, 19.04.2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 13 » КРИМІНАЛ
10:39
КРИМІНАЛ
Пенсія по блату
Прокуратурою Івано-Франківської області порушено кримінальні справи щодо службових осіб пенсійного фонду в м. Калуші та начальника відділу кадрів одного з місцевих підприємств, – повідомила прес-служба обласної прокуратури.
Встановлено, що ці особи оформили 10 жителям Івано-Франківської області завідомо фіктивні пільгові пенсії. Для цього посадові особи, використовуючи своє службове становище, підробляли довідки про нібито виконання робіт, які надавали пільги на пенсію, та отримували винагороду.
Внаслідок злочинних дій посадовців з бюджету Пенсійного фонду України впродовж шести років незаконно нараховано та безпідставно виплачено пільгових пенсій на загальну суму понад 380 тисяч гривень.
В справі триває досудове слідство.

Спекуляції  на пільговиках
Заступник прокурора області затвердив обвинувальний висновок та скерував до суду кримінальну справу, порушену за ст.ст. 191 ч. 4 , 366 ч. 2 КК України щодо директора одного з автотранспортних підприємств області, який підтасовував дані про перевезення пільговиків.
Законодавством передбачена грошова компенсація перевезень малозабезпечених громадян, тож автоперевізник вирішив цим скористатись.
Упродовж 2008-2011 років посадовець вносив в офіційні документи завідомо неправдиві дані щодо дальності поїздок та кількості пільговиків, внаслідок чого заволодів бюджетними коштами на суму понад 156 тисяч гривень. Обвинувачений свою вину визнав та завдані збитки відшкодував в повному обсязі, – повідомила прес-служба прокуратури області.

Першоквітневим розбоєм  не віджартуєшся
Слідчим управлінням УМВС в Івано-Франківській області завершено розслідування і спрямовано в суд кримінальну справу щодо трьох мешканців обласного центру, які обвинувачуються у вчиненні розбійного нападу з використанням зброї в торговому комплексі в одному з райцентрів Прикарпаття.
Злочин було вчинено надвечір 1 квітня, коли троє осіб, одягнувши на обличчя маски з капронової тканини, зайшли в приміщення торгового центру, який на той час вже не працював, але в ньому залишався власник. Чоловік задрімав і прокинувся від того, коли в кімнату, де він відпочивав, раптово зайшов незнайомець у масці і з обрізом мисливської рушниці. Нічого не пояснюючи, зловмисник прикладом зброї декілька разів ударив по голові потерпілого, від чого той знепритомнів. У цей час двоє інших зайд направилися в торговий зал, де почали знімати з вішаків та упаковувати в пластикові мішки вироби з хутра, зокрема, жіночі шуби. Натомість озброєний молодик провів ретельний обшук в кімнаті, де лежав непритомний власник магазину, і переклав до своїх кишень 8 тисяч гривень та 5 тисяч доларів. Однак на цьому для розбійників усе й скінчилося. Несподівано для них у торговому комплексі з’явилися теж озброєні люди, які без зайвої церемонії приборкали злочинців. Відразу після цього міліціонери, а ними були співробітники УБОЗ,  викликали на місце події швидку допомогу. Лікарі повернули до тями 29-річного постраждалого. Як згодом з’ясувалося, від ударів прикладом зброї він отримав черепно-мозкову травму у вигляді струсу мозку, забійної рани та садна на голові і закритий перелом фаланги пальця.
Затриманими безпосередньо на місці вчинення злочину виявилися 33-річний раніше неодноразово судимий іванофранківець (засуджувався 4 рази за розбійний напад, пограбування і хуліганство), а також його молодші спільники – 25-річний мешканець Івано-Франківська і житель Тисменицького району.
Слідство не виявило обставин, які б пом’якшували вину обвинувачених, а тому кожному з них загрожує суворе покарання. Згідно з санкціями ч.4 статті 187 Кримінального кодексу України за вчинення розбою передбачено позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, – повідомили в ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області.
Переглядів: 801 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]