Четвер, 28.03.2024, 20:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 23 » КОРИСНІ ПОРАДИ
11:05
КОРИСНІ ПОРАДИ
Якщо потріскали губи
У холод стан наших губ змушує бажати кращого – раз у раз з’являються застудна висипка, тріщини і заїди. Яка ж причина таких проявів?
У першу чергу тріщини виникають у тих людей, які палять, п’ють мало рідини і постійно облизують губи. Також причиною може стати неправильне харчування, гормональні збої в організмі і брак вітамінів А, Е і В. Не виключено, що ранки з’являються через захворювання діабетом, при діареї, температурі, фарингіті.
Щоб позбутися цих неприємностей, включіть в раціон харчування продукти, багаті вітамінами, яких вам не вистачає. Їжте більше фруктів, овочів, рибу, печінку, червоне м’ясо, вживайте вітамін Е. Доглядайте за губами за допомогою спеціальних олій і бальзамів.
Заїди свідчать про брак в організмі вітамінів А і В2, а також про неправильну гігієну порожнини рота. Тому постарайтеся вирішити цю проблему за допомогою аптечних препаратів – як для внутрішнього прийому, так і для змащування поверхні губ. Зніміть з зубів камені, правильно чистіть зуби і язик професійними зубними щітками.
Прищики і глибокі ранки на губах говорять про те, що необхідно здати зіскрібки на стрептококи, стафілококи і гриби роду Candida. Якщо причина в них, необхідно пройти курс лікування. Також приймайте вітаміни С і В, пийте імуностимулюючі настоянки і сиропи, відмовтеся від смаженого, спиртного і гострого.

Ідеальний сніданок
Сніданок необхідно починати зі склянки води кімнатної температури: вона простимулює появу апетиту і змусить шлунковий сік активно виділятися.
Як стверджують фахівці, сніданок – найнеобхідніший прийом їжі протягом дня для кожного з нас. Дуже важливо, щоб він піднімав з ранку настрій, був не просто смачним і корисним, але і збалансованим. Нашому організму зранку необхідно заряджати 30% денної норми білків, 50%  вуглеводів і 20% жирів.
Як свідчать результати дослідження, проведені компанією GFK Ukraine, 63% українців зазвичай снідають бутербродами, 52% – вареними або смаженими яйцями, а ще 42% наших співвітчизників їдять твердий сир і все це запивають чаєм і кавовими напоями.
Найважливішим компонентом сніданку є вуглеводи. Необхідно пам’ятати, що залежно від швидкості їх впливу на рівень цукру в крові, вони діляться на швидкі і повільні, а за хімічним складом – на прості і складні. Швидкі вуглеводи легко розщеплюються і перетворюються на основне джерело енергії – глюкозу, а повільним необхідно для цього певний час.
Дієтологи радять харчуватися повільними вуглеводами, оскільки вони забезпечують організм енергією в рази довше, ніж при вживанні повільних. До простих ми відносимо білий хліб, мед, картопляне пюре, очищений рис, кукурудзу, а до складних – продукти з цільних злаків, сирі овочі і фрукти.
Виходячи з усього вищесказаного, дієтологи вивели формулу ідеального сніданку, який допомагає підбадьоритися, зарядитися енергією і зберегти її аж до обіду.

Молоко – для пам’яті
Склянка молока в день зміцнює мозок. Молоко вже давно відоме як напій, що допомагає людям зміцнювати кістки, а також забезпечувати організм необхідною кількістю білків і вітамінів.
Тепер же виявилося, що цей напій здатний розвивати нашу пам’ять. До такого висновку прийшли вчені з американського Університету штату Мен. Їх робота опублікована в журналі International Dairy Journal.
Дослідники опитали 927 чоловіків і жінок з приводу їх раціону харчування, а також частоти вживання молочних продуктів. Зараховувалося навіть додавання молока в чай або каву. Учасникам дослідження було від 23 до 98 років. На останньому етапі всіх попросили пройти через вісім дуже складних тестів для перевірки концентрації, пам’яті і здібності до навчання.
З’ясувалося, що люди, котрі вживали не менше шести разів на тиждень молоко та молочні продукти, справлялися з подібними тестами значно краще, аніж ті, хто взагалі не пив молока або пив дуже мало. Як вважають самі дослідники, це ще один аргумент на користь того, щоб рекомендувати всім людям щодня вживати молоко з низьким вмістом жиру або знежирене.
У деяких випадках добровольці, які вкрай рідко вживали молоко, у п’ять разів частіше провалювали тести, ніж ті, хто любив цей напій. Як вважають дослідники, певні живильні речовини, такі як магній, що містяться в молоці, можуть успішно боротися з втратами пам’яті. Крім того, молоко, можливо, захищає від хвороб серця і підвищеного кров’яного тиску. А від цих факторів також залежить здатність мозку функціонувати нормально.

Проблеми з диханням – пийте зелений чай

Вчені з’ясували: якщо у вас виникли проблеми з пам'яттю, необхідно пити зелений чай.
Згідно з результатами дослідження, які опубліковані в американському журналі штучної вентиляції і інтенсивної терапії, антиоксиданти, які містяться в зеленому чаї, здатні поліпшити пам’ять у пацієнтів, які страждають обструктивним апное уві сні (тимчасова затримка дихання). Зелений чай містить речовини під назвою поліфеноли, які захищають клітини головного мозку від нейродегенеративних уражень.
В експерименті вчені протягом 2 тижнів періодично обмежували доступ кисню щурам, що було рівнозначно обструктивному апное уві сні у людей. Половина щурів отримували нормальну воду, а другій половині в неї додавали поліфеноли із зеленого чаю. Потім вчені оцінювали у щурів здатність до навчання і запам’ятовування. Із завданням краще впоралися ті щури, які отримували поліфеноли.
Вчені вважають, що їх відкриття підтверджує вміст в зеленому чаї речовин, що поліпшують пам’ять у людей, які страждають від обструктивного апное уві сні. Поліфеноли також містяться в багатьох напоях і продуктах, включаючи зелений чай, червоне вино і певні фрукти і овочі.
За матеріалами інтернет-видань


Переглядів: 1043 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]