Вівторок, 16.04.2024, 20:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » КОМУНАЛКА
11:51
КОМУНАЛКА
«Проект ЄС»:
нові контейнери для зберігання твердих побутових відходів
Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради 21 листопада 2011 року підписано договір про закупівлю для міста контейнерів для зберігання твердих побутових відходів. Постачальником контейнерів стало  Товариство з обмеженою відповідальністю «АФТ ГРУП» (м.Київ), яке надало найвигіднішу цінову пропозицію під час проведення міжнародного конкурсу відкритих торгів, в якому брали участь чотири учасники.
 Джерело фінансування закупівлі – кошти міського бюджету та кошти проекту Європейського Союзу. Досягнуто домовленості з постачальником про те, що на кожному контейнері має бути зроблене тисненням маркування «ПРОЕКТ ЄС».
Підписання договору про закупівлю контейнерів для зберігання ТПВ стало логічним продовженням розпочатої восени цього року роботи з будівництва у місті майданчиків для зберігання твердих побутових відходів. Всі закупівлі здійснюються в рамках проекту «Покращення навколишнього середовища в м.Івано-Франківську та прилеглих регіонах шляхом застосування екологічно безпечних технологій управління твердими побутовими відходами з використанням досвіду Бая Маре, Марамуреш (Румунія)».

КОРОТКО
Перебої з водою

Впродовж минулого тижня чимало мешканців міста відчули перебої з холодним водопостачанням.
За словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, КП «Івано-Франківськводоекотехпром» так і невдалося налагодити нормальне водопостачання багатоповерхівок у мікрорайонах вулиць Набережної, Хіміків та Тролейбусної. Крім того, через пошкодження водогонів поблизу ресторану «Аркан» на вул. Незалежності та поблизу аеропорта на вул. Коновальця без холодної води частково залишились мікрорайони «Майзлі» та «Опришівці». А через вихід з ладу транзитних водопроводів, вже тиждень як  відключили водопостачання будинків на вул. Сабата, 8 і на вул. Гвардійській, 3.
Не все гаразд і з гарячим водопостачанням. Через різні причини, переважно пов’язані з незадовільним станом будинкових мереж, гарячої води наразі не мають 19 багатоповерхівок в різних районах міста. «Мешканці скаржаться на незручності», – резюмувала Т.Клочко.
Запахло газом
16 листопада з 15.30 до служби оперативного реагування міськвиконкому почали надходити звернення мешканців, які були стурбовані різким запахом газу.
Як повідомила начальник служби Тетяна Клочко, міське управління з експлуатації газового господарства на газорозподільчому пункті в селі Угринів додало до газу одорант, який і надає блакитному паливу запах. Зробили це для виявлення можливих витоків у газових мережах. За словами Т.Клочко, впродовж двох годин служба оперативного реагування зареєструвала 119 звернень громадян, які вказують на витоки газу у помешканнях.
Люки крадуть, крадіїв знаходять
Боротьба з викрадачами люків комунікаційних колодязів та дощоприймальних решіток, які дошкуляють комунальникам Івано-Франківська, дає результати.
Як повідомив в.о. заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Ігор Наливайко, з початку року за фактом таких крадіжок порушено 60 кримінальних справ. Встановлено 51 особу, яких правоохоронці обгрунтовано підозрюють у скоєнні цих злочинів. Розслідування по 37-ми справах завершено і їх передано до суду. За незаконні операції з металобрухтом адмінпротоколи складені на 10 пунктів  приймання.
Водночас, за інформацією КП «Івано-Франківськводоекотехпром», в місті налічується 38 відкритих комунікаційних колодязів. За минулий тиждень комунальникам вдалося закрити лише один.   Найбільше викрадають дощоприймальних решіток. Зокрема, на вулицях Тролейбусній, Набережній та Надрічній. За словами в.о.гендиректора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимира Марича, підприємство оплатило закупівлю необхідної кількості люків та дощоприймальних решіток і їх встановлять впродовж тижня.

Переглядів: 812 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]