П`ятниця, 26.04.2024, 05:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » КОЛЕГІЯ ОДА
12:06
КОЛЕГІЯ ОДА
Чия земля?
Розмови про ринок землі голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк вважає не більше, ніж простими політичними спекуляціями. Про це він повідомив під час засідання колегії ОДА. На разі всю роботу щодо проведення земельної реформи вирішили звести до інформаційних повідомлень та роз’яснень мети такої реформи.

Після інформації в.о. начальника головного управління Держкомзему в області Володимира Боднарчука про підготовку до земельної реформи і широку інформаційну кампанію з цього приводу Михайло Васильович дав доручення управлінню земельних відносин розписати по роках усі кроки. Найперше потрібно зайнятися питанням розмежування земель державної та комунальної власності, встановлення меж між населеними пунктами та врегулювати процес отримання населенням державних актів на землю.
«Ми маємо визначитися з паями: скільки коштів виділяє обласний бюджет, скільки районні бюджети, а скільки ми маємо просити грошей у держави. Кошти, отримані від продажу землі, необхідно направляти на проведення земельної реформи», – наголосив Михайло Вишиванюк.
Проблема землі не настільки проста, як видається на перший погляд. А тому чиновники запевняють, що під час роботи над законопроектом про ринок землі потрібно прислухатися до громадської думки.
«Розмови про ринок землі треба припинити, адже тільки на розмежування земель потрібно 100 млн. грн. А в цілому необхідні роботи коштуватимуть понад 700 млн. грн.», – зауважив голова обласної ради Олександр Сич. Він запропонував шукати можливості для того, аби щороку потрохи виділяти для цього кошти у бюджеті.
Дмитро ГУСАК

Турперспектива
Майбутні фахівці туріндустрії для залучення на Прикарпаття туристів  пропонують проводити різноманітні етнофестивалі, зокрема, з популяризації ліжникарства чи середньовічної культури. Про це мовилося на черговій колегії ОДА, яка відбулася у вівторок.
Про стан туристичної галузі в області поінформувала начальник управління туризму ОДА Наталія Гасюк. У обговоренні студенти-старшокурсники Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника презентували власні наукові проекти зі створення туристичних маршрутів, інформаційних пунктів, готельно-ресторанних комплексів.
Перспективними, як прозвучало на колегії, в області можуть стати історичний та культурний туризм. Зокрема, письменник, депутат обласної ради Степан Пушик запропонував до заходів з промоції регіону включати відомості про давні святилища, що збереглися на теренах Галичини, а також численні легенди, які у всьому світі притягують туристів. Також, на думку виступаючих, прагнучи зробити туристичну галузь дійсно домінуючою, не потрібно забувати про облаштування доріг, санітарних зон, встановлення біг-бордів, промоцію населених пунктів.
«Сьогоднішня колегія повинна дати новий поштовх розвитку туризму, – наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Ми хочемо і маємо поєднати бажання людей, які займаються розвитком туризму, з нашим науковим потенціалом». За словами Михайла Вишиванюка, прикарпатські науковці дослідили окремі маловідомі історичні місця краю, які вже можуть стати привабливими для туристів з інших регіонів. Потрібно лише вивчити ці наукові доробки та правильно скористатися цікавою інформацією, що подається у них.  Необхідно, – підкреслив голова ОДА, – звернути увагу на вивчення іноземних мов, розробку сітки культурно-мистецьких заходів, поглиблення репертуару художніх колективів. «Ми можемо і вміємо показати нашу старовинну кухню, наші обряди, наші звичаї, – сказав Михайло Вишиванюк. – І цим самим будемо працювати над збереженням національних традицій, мови, культури, нашої самобутності».
Серед запрошених на колегію були керівники провідних туристичних фірм області та власники приватних зелених садиб. За словами начальника управління туризму ОДА Наталії Гасюк, в області є 240 туристично-рекреаційних закладів, в тому числі 143 готелі, 800 садиб. Однак, лише 100 приватних садиб сертифіковані.

Не зійшлися на дорозі
Статистика дорожньо-транспортних пригод на дорогах області вражає – за десять місяців загинуло 54 і травмовано понад 260 людей.
«У нашій області є 15 специфічних, навіть містичних, дорожніх ділянок, де систематично відбуваються аварії, – зазначив голова ОДА Михайло Вишиванюк на колегії у вівторок. – У цих місцях я не побачив жодного попереджувального знаку, таблиці чи біг-борду». Зокрема, голові ОДА не подобається, що працівники ДАІ стоять на дорогах не у тих місцях, де цього найбільше треба. Його бентежить присутність працівників ДАІ «на прямих трасах, а не біля закритих поворотів та місць, де найбільше стається ДТП». За словами Михайла Вишиванюка, необхідно закласти кошти у місцевих бюджетах для облаштування освітлення проїжджих частин населених пунктів та забезпечити чергування працівників ДАІ на найнебезпечніших ділянках доріг області.
Колегія також визнала незадовільною роботу територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в області. Її начальника Богдана Свіщовського голова ОДА рекомендував звільнити з займаної посади.
Володимир БОДАК

Переглядів: 804 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]