П`ятниця, 19.04.2024, 11:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 26 » ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ
09:33
ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ
Духовний світ Ярослава Ткачівського

19 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація двотомного видання поетичних та прозових творів івано-франківського письменника, пісняра і гумориста, сатирика   і журналіста,  корінного галичанина, відповідального секретаря Івано-Франківської обласної організації НСПУ, лауреата літературних премій імені В. Стефаника,  І. Франка і Т. Мельничука Ярослава Ткачівського.

Перша книга презентованого двотомника «Ренети з маминого саду» знайомить із вагомим поетичним доробком майстра слова: циклами громадянської лірики  «Яблунева цвітінь», духовної поезії «Плоди рай-саду» та любовної лірики  «Золотосяйні сонечка».  Сюди увійшли також окремі думки Ярослава Ткачівського про поезію, творчість, кохання, суть життя, слово тощо. У другому томі  «Дикий голуб», що вміщує новели, оповідання та повість, перед читачами постають історії звичайних, пересічних людей.
У творчому доробку поета та прозаїка понад три десятки видань. Майже усі свої твори автор написав завдяки небесним силам. Тому не випадково у збірці поезій представлений чималий блок духовних віршів.
«У цих двох томах я намагався помістити ті твори, котрі вже частково були опубліковані, а також нові, найсвіжіші. Щодо першого тому, то я б не хотів, щоби ренети асоціювалися тільки із яблуками. Це більше спогади про дитинство і рідний батьківський край», – наголошує автор.
У прозі Ярослав Ткачівський всебічно розкриває проникливі історії людського буття. Втім, як переконує автор, ще дуже багато творів у його творчому доробку залишилися поза презентованим двотомним зібранням. Колега по творчому цеху, голова обласної спілки письменників та літературний критик Євген Баран відзначає, що для Ярослава Ткачівського настав той час, коли його можуть зарахувати до хрестоматійних авторів української сучасної літератури.
Володимир БОДАК

Переглядів: 702 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]