П`ятниця, 29.03.2024, 09:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » ГОСПОДАРКА
11:03
ГОСПОДАРКА
Чекали снігу, а падав дощ
Попри заяви комунальників про готовність до зими та цілодобове чергування бригад дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління на випадок снігопадів, минулої п’ятниці місто потерпало від ожеледиці. Комунальники чекали снігу, а падав дощ. Приморозок одразу перетворював його на лід.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, гідрометцентр передав попередження про ожеледицю о 7.45, а тролейбуси, які не могли безпечно спускатися вулицею Хіміків та виїхати на міст на вул. Незалежності, зупинились ще о сьомій ранку. Чотири пріскорозкидачі ДРЕУ на свої маршрути виїхали, але ситуацію це не врятувало. Лише офіційно у той день ДАІ зафіксувала дев’ять ДТП через ожеледицю.
Ще гірше, за словами в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, почувалися пішоходи. Адже ні прибудинкові території, ні тротуари піщано-соляною сумішшю вчасно ніхто не посипав. До міського травмпункту за медичною допомогою вранці звернулась 31 особа. При їх опитуванні медики з’ясували, що більшість травмувались саме на прибудинкових і дворових територіях.
«Ми не спрацювали оперативно. Це факт», – під тиском наведених фактів визнав міський голова Віктор Анушкевичус. А мешканцям залишається сподіватись, що наступного разу про дощ чи сніг та ожеледицю гідрометцентр попередить вчасно і комунальники зі шляховиками спрацюють оперативніше. Інакше халепи знов не уникнути.
Хвалимир Владів

Мешканці втратили спокій
Два останні тижні іванофранківцям не дає спокою газ.
16 листопада перед п’ятою по полудні в місті різко запахло газом. Стривожені мешканці почали телефонувати до служби оперативного реагування. Як згодом з’ясувалося, на ГРП в Угринові газовики додали до блакитного палива одорант (який, власне, і надає йому запаху), щоб виявити можливі витоки в мережах. За три години служба оперативного реагування зафіксувала 119 звернень мешканців, які скаржились на запах газу в квартирах, що і вказує на витоки.
А минулої суботи від мешканців мікрорайону вулиць Миру, Вовчинецької, Хмельницького та прилеглих служба оперативного реагування вранці почала фіксувати стривожені скарги на відсутність газу. Що ж сталося, ніхто пояснити людям не міг, бо навіть посадові особи міськвиконкому до газового управління не дотелефонувались. Лише згодом газовики поінформували службу оперативного реагування, що «відсікло ГРП на Каменярів та Горбачевського».
«Коли у вас щось стається, про це обов’язково має знати служба оперативного реагування, – заявив заступнику начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександрові Кириченку міський голова. – Адже невідомість людей лякає найбільше. А ми теж нічого не знаємо, не можемо їм нічого пояснити і навіть дотелефонуватися до вас не можемо», – обурився Віктор Анушкевичус.
«Більше такого не повториться», – запевнив мера О.Кириченко.
Наш кор.

З’явиться новий маршрут?
Мешканці мікрорайону «Опришівці» вимагають від міської влади відновити автобусні маршрути №50 «Аеропорт – м-н «Каскад» та №83 «Онкодиспансер – АС-2» або відкрити новий сполученням «Онкодиспансер – Обласна лікарня».
Про це під час чергової сесії міськради заявив депутат по опришівецькому округу від фракції ВО «Батьківщина» Василь Ревчук. Він наголосив, що з припиненням роботи згаданих маршрутів мешканці мікрорайону позбавлені можливості діставатися до лікувальних закладів та центру міста. Зважаючи на те, що ці маршрути, як стверджують перевізники, є збитковими, В.Ревчук запропонував міськвиконкому відкрити новий автобусний маршрут сполученням «Онкодиспансер – Обласна лікарня». За його словами, він обов’язково мав би пролягти вулицями Петлюри-Дорошенка-Мазепи, щоб пасажирам було зручно без пересадок діставатися до онкодиспасеру, поліклініки, жіночої консультації, центральної міської клінічної лікарні, кардіодиспансеру та обласної клінічної лікарні.
Варто додати, що про необхідність прямого сполучення, зокрема, центральної міської клінічної лікарні, кардіодиспансеру та обласної лікарні мовиться вже давно. Свого часу міськвиконком навіть вніс відповідні зміни до маршруту №13 «Трикотажна фабрика – Обласна лікарня», який мав пролягати вулицею Мазепи. Однак згодом, під тиском студентів Прикарпатського університету, «тринадцядка» знову почала їздити вулицею Чорновола.
Наш кор.
Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]