П`ятниця, 29.03.2024, 14:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » ГОРДІСТЬ МІСТА
10:26
ГОРДІСТЬ МІСТА
Із мрією про чемпіонат світу


Миколі Волощуку 20 років. Він родом із Закарпаття. Навчався у Мукачівській школі-інтернаті для слабозорих дітей. Але доля закинула цього неймовірно обдарованого хлопця до Івано-Франківська, де він навчався і де цього року закінчив Івано-Франківський коледж фізичного виховання.
Змалку у Миколи було два великі захоплення: він дуже любив фізкультуру і музику. Ще з 6-літнього віку хлопчик захопився бойовими мистецтвами. Почав займатися карате, але через хворобу на декілька років залишив спорт і зайнявся грою на фортепіано.
Проте любов до спорту перемогла, і вже з 10-річного віку хлопець повернувся до занять карате. У цьому виді спорту Миколу просто зачарувала культура боротьби, філософія цього виду спорту, яка пропагує сувору дисципліну та повагу до свого суперника.
Микола займався спортом у Мукачівському клубі „Синай” під керівництвом тренера Романа Михайловича Маслигана. Згодом хлопець вирішив здобути професійну освіту, яка б дала йому змогу стати тренером і самому займатися  з обдарованими дітьми. Микола переїхав до Івано-Франківська і продовжив займатися карате у ЗОШ №4, де тренер Михайло Тенюх.
Проте вже незабаром Микола Волощук захопився тайським боксом. Це значно жорсткіший вид спорту, але він перспективніший для спортсменів. Так хлопець потрапив до клубу „Спарта”, у якому тренується і досі.
Микола лише півтора року займається тайським боксом, але за цей час він здобув величезну кількість перемог. Серед них: I місце на чемпіонаті у Києві з таїландського боксу Муей Тай на Кубок консула Королівства Таїланд в Україні, I місце на відкритому чемпіонаті Чернівецької області з кікбоксінгу, I місце на чемпіонаті в м.Івано-Франківську, II місце на Всеукраїнському турнірі з кік-джитцу, присвяченому Дню виведення військ з Афганістану, I місце на Всеукраїнському турнірі пам’яті Сергія Филиповича, III місце на Кубку світу, I місце на Кубку України з орієнталу, I місце на Кубку незалежності у м.Львові. І це далеко не повний перелік перемог молодого спортсмена.
Микола Волощук мріє виступати на чемпіонаті світу і здобути там найвищу нагороду. „Я дуже хочу продовжувати займатися тайським боксом і заробляти цим на життя, – каже Микола. – Спорт дуже важливий для кожного, а особливо для молоді. Він загартовує і оздоровлює фізично і духовно. Діти і підлітки не тиняються вулицями, а займаються фізичними вправами. Я б кожному порадив займатися спортом чи професійно, чи просто для себе”.
Зараз у найближчих планах Миколи – стати професійним бійцем. І він цього обов’язково досягне. Хлопець дуже вдячний тим людям, які допомагають йому і в житті, і в спорті. А це тренер Павло Віталійович Мишко і президент Івано-Франківської федерації тайського боксу Михайло Михайлович Іванишин. „Вони покладають на своїх вихованців дуже великі надії, і я буду старатися, щоб не підвести цих людей”, – каже Микола.
Любов ЗАГОРОВСЬКА
Переглядів: 1270 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]