Субота, 20.04.2024, 15:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Футбол
13:03
Футбол
«Енергетик» очолив Володимир Ковалюк
Минулого тижня бурштинський «Енергетик», котрий, ймовірно, залишиться єдиним професійним клубом області, розпочав підготовку до другої частини сезону. Гравцям було представлено нового наставника – ним став відомий прикарпатський футболіст Володимир Ковалюк.
Ковалюк замінив на посаді головного тренера «Енергетика» Миколу Вітовського, котрий з приставкою «в. о.» очолював команду після відставки Богдана Блавацького. Стати повноцінним керманичем Вітовському завадила відсутність відповідної тренерської ліцензії. В оновленому тренерському штабі він буде асистентом Ковалюка.
Ковалюк восени минулого року, ще будучи гравцем «Прикарпаття», отримав тренерський диплом категорії А на курсах, організованих центром ліцензування ФФУ для гравців з великим ігровим стажем. Уродженець Косова, нагадаємо, провів на зелених полях два десятки сезонів. До речі, 3-го березня новому керманичу «енергетиків» виповниться 40 років.
Як ми вже писали, участь «Енергетика» в першості країни тривалий час залишалася невизначеною. І лише минулого тижня клуб отримав фінансові гарантії з боку нового власника Бурштинської ТЕС – компанії ДТЕК (донецька паливно-енергетична команія), що входить у фінансово-промислову групу "Сістем Капітал Менеджмент". Останню, як відомо, пов’язують з нардепом Ринатом Ахметовим. На клубному сайті майже одразу з’явився лист подяки, адресований Ахметову від імені міської громади і колективу ТЕС, та незабаром він був… знятий.
17 та 18 лютого бурштинці провели перші контрольні поєдинки: в Моршині вони поступилися друголіговій «Скалі» зі Стрия – 0:2, а в Івано-Франківську обіграли бронзового призера обласного чемпіонату «Тепловик» – 1:0 (гол: Долотко). Наступні матчі «Енергетик» проведе у рамках Кубка Підгір’я.
Кістяк гравців «Енергетика» залишається незмінним, та все одно зміни у складі команди будуть доволі відчутними. Нині в її лавах тренується кілька гравців «Прикарпаття». Останнє, схоже, реанімовувати ніхто не збирається…

Стартує Кубок Підгір’я
Цієї суботи стартує традиційний передсезонний турнір Кубок Підгір’я, який обласна федерація футболу незмінно проводить з 1994 року. Останнім часом він, щоправда, втратив всеукраїнський статус. От і цього разу за нього боротимуться винятково представники Івано-Франківщини.
На старт змагань вийде 12 команд, серед яких єдиний професійний колектив, минулорічний переможець змагань «Енергетик» Бурштин. На першому етапі команди змагатимуться в трьох групах. Переможці і краща серед других команд зустрінуться у півфіналах. Паралельно будуть розіграні 5-8 і 9-12 місця. Фінішують змагання 4 березня.
Матчі групових етапів заплановано провести в обласному центрі (стадіони «Наука» і «Гірка») та в Галичі.
Група А («Наука»). "Пробій" Городенка, "Карпати" Яремче, "Гуцульщина" Косів, СДЮШОР "Прикарпаття" Івано-Франківськ
Група Б («Гірка»). "Тепловик" Івано-Франківськ, "Нафтовик" Долина, "Придністров'я" Тлумач, "Прут" Делятин.
Група В (Галич). "Енергетик" Бурштин, "Кроно-Карпати" Брошнів, "Гал-Вапно" Галич, ФК "Калуш".
Початок матчів о 13 і 15 год.
Ігор Лісконог

З «Прикарпаття» – у «Карпати»
Чимало гравців івано-франківського «Прикарпаття» осіли нині у реанімованих «Карпатах» з Яремчі, які планують виступати в обласному чемпіонаті. Яремчанці нині ведуть підготовку в обласному центрі і вже встигли зіграти два контрольні поєдинки. В Моршині підопічні Сергія Турянського поступилися «Скалі» зі Стрия – 1:2 (гол: Олійник), а згодом в Тисмениці переграли городенківський «Пробій» – 2:0 («дубль» на рахунку Р.Ципердюка).
Переглядів: 871 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]