П`ятниця, 29.03.2024, 12:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 25 » ФУБОЛ
11:06
ФУБОЛ
Скандал на старті

Минулої неділі розпочався 76-й чемпіонат Івано-Франківщини з футболу. Вже на старті календар звів торішніх призерів – коломийські «Карпати» і богородчанський «Газовик». Однак найбільший резонанс у турі викликав поєдинок у Бурштині, де «Гал-Вапно-Енергетик» приймав ФК «Калуш». Привернула увагу не тільки несподівана перемога гостей, але й події, що відбулися по завершенні гри.

Навряд чи до гри хтось міг спрогнозувати перемогу калушан. У міжсезоння команда втратила кількох лідерів, на місце яких прийшли вчорашні дублери. Залишив колектив і його наставник – Юрій Маляр. Лише за три дні до поєдинку «Калуша» в Бурштині було оголошено, що граючим тренером команди стане 27-річний Андрій Король.
Натомість галичани посилили свій склад недавніми «профі» – Андрієм Черновим та Ігорем Худоб’яком. Господарі відкрили рахунок вже на п’ятій хвилині зустрічі. До перерви він цілком міг вирости до розгромного, однак «Гал-Вапно-Енергетик» свої шанси змарнував. По перерві ж сталася несподіванка. Дві контратаки калушан завершилися призначенням у ворота господарів 11-метрових ударів. Обидва чітко реалізував Орест Мельник. Відтак гості перемогли – 1:2.
Розлючені таким результатом керманичі «Гал-Вапна-Енергетика» влаштували бучу в суддівській кімнаті. Арбітр зустрічі навіть не зміг заповнити протокол, оскільки той перетворився на ганчірку… Інцидент позавчора розглянули на дисциплінарному комітеті. Галичани перепросили за свою поведінку, відтак їх вирішили суворо не карати. Клуб сплатить штраф у 500 грн.
До речі, до наступного матчу «Гал-Вапно-Енергетик» вже готуватиме Микола Пристай (у першій грі діями колективу керував Володимир Рудницький). Нагадаємо, що до останнього часу відомий наставник очолював жіночу команду «Нафтохімік» Калуш.
Центральний матч туру між коломийськими «Карпатами» та «Газовиком» пройшов не на домашній арені покутян, а в сусідній Королівці. Єдиний гол у матчі було проведено на 12-й хвилині: після подачі кутового «газовик» Роман Мотуз зрізав м’яч у власні ворота. На початку другого тайму гості залишилися у меншості. Відтак підопічним нового керманича «Карпат» – Василя Блясецького (він замінив Юрія Дубровного) не склало труднощів втримати переможний рахунок – 1:0.
Чинний чемпіон області – «Карпати» з Яремчі – зберіг зі свого торішнього складу лише трьох гравців. На старті яремчанці, яких нині тренує Володимир Ковалюк (попередній наставник – Сергій Турянський), врятували нічию у домашній грі з «Кроно-Карпатами» – 1:1.
За схожим сценарієм пройшов поєдинок в Івано-Франківську, де господарі з «Ніки-Тепловика» приймали  (як бачимо, команда дещо змінила свою назву) отинійську «Славію». Це була перша гра отинійців у вищому дивізіоні після перерви у чверть століття. Востаннє команда змагалася в елітному дивізіоні ще в середині 1980-х.
Лідерами турніру після першого туру стали долинський «Нафтовик» та косівська «Гуцульщина», котрі зуміли провести у ворота своїх суперників по два «сухі» голи.
Разом з першим дивізіоном стартувала друга ліга. Зауважимо, що відмовився від виступів у турнірі новоутворений ФК «Отинія». Тепер в обох групах залишилося по вісім команд.
Сьогодні відбудеться попередній етап розіграшу кубка області. Зустрінуться: «Дністер-Рітас» – «Ніка-Тепловик», «Турка» – «Славія», «Енергія» Бурштин – «Калуш», «Сокіл» Павлівка – «Придністров’я», «Битків» – «Газовик», «Краснопіль» – «Кроно-Карпати», «Пробій» – «Снятин», «Карпати» Болехів – «Нафтовик», «Карпати» Кути – «Гуцульщина», «Вихор» Ямниця – «Гал-Вапно-Енергетик», «Прут» Делятин – «Карпати» Яремче, «Обертин» – «Граніт», «Гвіздець» – «Нептун», «Кремінь» Пістинь – «Карпати» Печеніжин.

Сторінку підготував Володимир Гороща
Переглядів: 843 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]