П`ятниця, 29.03.2024, 08:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 8 » Є ПИТАННЯ
11:15
Є ПИТАННЯ
Втримати ситуацію
«Не встиг я поїхати у відрядження, як в місті почались проблеми», – розпочав вівторкову апаратну нараду в міськвиконкомі міський голова Віктор Анушкевичус. Так мер відреагував на страйки працівників ЖЕО № 3 та № 6 і передстрайкову ситуацію в решті житлово-експлуатаційних організацій міста.
«Я прошу провести спеціальну нараду з керівниками ЖЕО, спеціалізованої ремонтно-аварійної дільниці та КП «Дирекція замовника» і провести роз’яснювальну роботу, щоб заспокоїти людей. Всі, хто нормально працює, будуть працювати далі, – заявив В.Анушкевичус. – Нехай вони не переживають, що в результаті комунальної реформи опиняться «за бортом». Бо є люди, які відчувають, що працювати не зможуть, і поширюють неправдиві чутки. Тримайте ситуацію під контролем», – звернувся мер до свого заступника Миколи Саєвича та директора ЄРЦ Вадима Войтика.
…А тим часом директор ЄРЦ Вадим Войтик каже, що житлово-експлуатаційні організації та комунальні підприємства міста врятує вузькопрофільна спеціалізація. Наприклад, ЖЕО №9 ЄРЦ пропонує зосередитись на наданні послуг з прибирання, ЖЕО №3 – на сантехнічних роботах, СпецРАД – на обслуговуванні  будинкових мереж тощо.
Хвалимир ВЛАДІВ

Мер роздаватиме медалі
Санітарний стан Івано-Франківська та стихійна торгівля на вулицях і майданах у міської влади викликає невдоволення.
Як повідомив в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, найгірший стан з прибиранням територій у ЖЕО №3 та №7. Найкраще з цим справляється ЖЕО №8, а до ЖЕО №№ 1, 2, 4 та №5 є лише кілька зауважень.
Його інформацію, після перевірки стану прибирання території міста,  підтвердив і міський голова Віктор Анушкевичус. Він зачитав проблемні адреси керівникам ЖЕО, до роботи яких має претензії, і дав їм два дні часу, щоб виправити недоліки. «У четвер після сесії міськради я знову об’їжджатиму місто і подивлюся, як ви поприбирали, – попередив В.Анушкевичус. – Хто не впорається – отримають медалі. Самі знаєте, якого гатунку».
Міський голова також висловив невдоволення роботою відповідних служб щодо ліквідації стихійної торгівлі. При цьому В.Анушкевичус застеріг від того, щоб боротьбу зі стихійною торгівлею розпочинати з бабусь, які до міста на продаж привезли плесканку сиру, банку сметани чи пляшку молока. «Тим, хто ще наважується тримати в селі корову, треба медаль давати. І з них боротьбу зі стихійною торгівлею не варто починати», – вважає мер.
Наш кор.

ЄРЦ – без сміття…
«Єдиний розрахунковий центр» не проводитиме конкурсу серед перевізників на вивезення твердих побутових відходів.
Про це заявив міський голова Віктор Анушкевичус. «ЄРЦ не проводитиме конкурсу на вивезення сміття, бо є чинне законодавство, згідно з яким конкурс проводитиме міськвиконком, – наголосив В.Анушкевичус. – Це стосується і тарифів. Ми не будемо повертатися назад», – сказав мер.
Нагадаємо, що недавно комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» оголосило про проведення конкурсу з визначення юридичних осіб, які здійснюють збирання та перевезення побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. Тоді директор ЄРЦ Вадим Войтик пояснював, що, оскільки замовником цієї послуги є ЄРЦ, то він сам може оголошувати і проводити цей конкурс. Хоча новою постановою Кабміну, яка регламентує порядок проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, передбачено, що підготовка і проведення такого конкурсу забезпечується виконавчими органами влади у разі делегування їм повноважень відповідними місцевими радами.
Хвалимир ВЛАДІВ

Будуть платити всі
На 700 тисяч гривень менше від плану отримало за послуги з паркування транспорту ДКП «Технічний центр «Сервіс-Авто».
Про це повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик. Він зазначив, що кількість парковок в місті зросла, а от водії не хочуть платити за паркування авто.
За словами заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Миколи Саєвича, керівництво ДКП «Технічний центр «Сервіс-Авто» звернулось до міськвиконкому з листом, в якому просить владу вжити адекватних заходів до злісних неплатників за паркування. У своєрідний «чорний список» паркувальників потрапили 58 автівок. Серед них М.Саєвич знайшов знайомі номери машин, якими їздять працівники комунальних підприємств, та інші машини з «крутими номерами».
Цей факт обурив міського голову Віктора Анушкевичуса. На перший раз він розпорядився попередити порушників-неплатників, а в подальшому пригрозив оприлюднити їхні прізвища. «Я як міський голова постійно оплачую паркування свого авто. А моєї службової машини ви не побачите на жодній із парковок, за винятком стоянки під міськвиконкомом. Якщо мені необхідно потрапити на якусь зустріч, то я йду пішки, а не їду сто метрів, бо лінь пройтися», – наголосив В.Анушкевичус.
Принагідно він також підтвердив свої наміри ініціювати запровадження плати за в’їзд транспорту до центральної частини міста. 
Наш кор. 
Переглядів: 865 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]