Четвер, 28.03.2024, 12:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Чи потрібен «Теплокомун-енерго» кредит ЄБРР?
17:34
Чи потрібен «Теплокомун-енерго» кредит ЄБРР?
Сергій Борзов,
депутат міськради,
«Фронт змін»


Питання щодо кредиту ЄБРР для потреб «Теплокомуненерго» привернуло увагу ще у 2009 році. Причиною того стала чи то надзвичайно велика сума – 11 мільйонів євро, чи то грубі порушення процедури при його отриманні. Минуло 2 роки, а «віз і нині там». Чому?
Протягом двох років спеціалісти, в тому числі й закордонні, детально вивчали, на що краще витратити ці кошти, а наші, івано-франківські, все більше роздумували, що дасть цей кредит і чи зможе підприємство повернути ці кошти?
Насамперед треба відзначити, що за цей час змінилось законодавство: новий Податковий кодекс, який не дозволяє витрачати на інвестиції більш ніж 25% від прибутку (підприємство сьогодні збиткове); тарифи на послуги теплопостачання тепер затверджуються в Києві; а ціна газу зросла в рази. А кошти доведеться віддавати вже у 2012 році.
За висновками фахівців, при максимально ефективному використанні коштів банку економія витрат на теплопостачання складе майже 7 мільйонів гривень на рік, а повертати щороку треба буде 26 мільйонів гривень. Хто покриє різницю?
Угода, укладена між містом Івано-Франківськом і ЄБРР, передбачає, що кошти будуть повертатися за рахунок збільшення тарифу. Фахівці розрахували, наскільки збільшиться цей тариф? Відповідь вражаюча – в два  рази! Хто з мешканців зможе платити таку ціну? Гарантом за цим договором є бюджет міста Івано-Франківська, але й там таких грошей немає. Отже, на сьогодні всі чиновники чудово розуміють, що взяти ці кошти, звичайно б, хотілось, але й всі чудово розуміють, що повернути їх буде просто неможливо. Чи готовий Європейський банк реконструкції та розвитку подарувати ці кошти?
На засіданні профільної депутатської комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку жваво розглядалося це питання – висновки невтішні. Тому одноголосно було прийнято рішення розглянути це питання на найближчій сесії міської ради з максимально широким залученням фахівців.
Наразі на рахунки «Теплокомуненерго» не надійшло жодної копійки цього кредиту.
Переглядів: 1266 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 vova  
0
Шановні, в матеріалі вкралися технічні помилки. То був не дефіс, а знак переносу. Матеріал копійований з газети.

2 Петро  
0
мало того, правильно назва підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго"

1 Петро  
0
"Теплокомун-енерго" пишеться разом(!), без дефісів.

журналісти, блін...


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]