П`ятниця, 29.03.2024, 11:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 19 » АКЦЕНТИ
11:25
АКЦЕНТИ
Дощі місту не страшні?

Половину робіт з обслуговування дощової каналізації київська фірма, яка виграла відповідний тендер, виконала                  у борг і далі так працювати не хоче.


Цього року тендер на обслуговування дощової каналізації в Івано-Франківську виграла Київська фірма «Енергозберігаючі технології 2010», яка запропонувала виконати передбачені умовами тендеру роботи за 700 тисяч гривень, що на 100 тисяч дешевше, ніж два інші місцеві претенденти – КП «Івано-Франківськводоекотехпром» та дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління.
Дощова каналізація є елементом дороги. Тож вона б мала перебувати на балансі й обслуговуванні тієї організації, яка обслуговує дороги. (Можливо, тоді б двірники не змітали у дощову каналізацію все сміття з доріг і тротуарів). Але свого часу в Івано-Франківську вирішили дощову каналізацію передати на баланс комунальному підприємству «Івано-Франківськводоекотехпром», яке здійснює водопостачання і водовідведення.
Так саме «Водоекотехпром» став відповідати за експлуатацію 183,5 км мереж, 3650 дощоприймальних решіток та п’яти тисяч колодязів дощової каналізації. На підприємстві були дві бригади, які по два рази на рік (а то й частіше) чистили дощоприймачі. І мешканці міста неодноразово мали нагоду бачити, як маленькі тракторці навантажували на великий тракторний причіп все те, що витягували з дощової каналізації.
Зараз же такого вже не побачиш. Тож навіть у секретаря міськради Миколи Вітенка закралась думка: а як працює фірма, яка виграла тендер, якщо її роботи у місті не видно? Він пройшовся вулицею Івасюка й пересвідчився, що дощоприймачі там не почищені, забиті, а на окремих відсутні решітки.
Але, за інформацією департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку, який, власне, й проводив тендер на обслуговування дощової каналізації, не все так погано. Київська фірма свою роботу виконувала. Навіть, попри те, що їй ще не заплатили грошей…
Як розповів заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Матіїв, відповідно до умов тендеру, «Енергозберігаючі технології 2010» мають почистити 2706 дощоприймальних решіток, промити і відремонтувати 870 метрів мереж дощової каналізації, відремонтувати 150 елементів дощоприймачів та почистити 690 погонних метрів лотків. «Майже половину робіт на 350 тисяч гривень вони вже виконали, хоч ми їм ще не заплатили ні копійки, і після проплати коштів впродовж місяця обіцяють виконати решту», – сказав М.Матіїв.
Те, що київська фірма виконала певний обсяг робіт, підтвердив і генеральний директор «Водоекотехпрому» Олександр Чеповий: «На першій фазі робіт у квітні-травні технагляд за роботами здійснювали ми, а потім ці функції перебрав на себе департамент. Фірма виконує роботи якісно, бо має для цього відповідну техніку», – наголосив він. (Хоча, як свого часу повідомляв перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик, згідно з наданими для участі у тендері документами, вся техніка у цієї фірми не власна, а орендована).
Водночас секретар міськради М.Вітенко попросив департамент комунального господарства пильніше контролювати роботу цієї фірми і висловив побажання, щоб наступного року при оголошенні тендера передбачити кошти на виконання так званих аварійних робіт під час сильних дощів. «Були випадки, коли під час злив дощова каналізація належно не працювала, «Водоекотехпром» відмовлявся її чистити, а фірма з Києва не приїздила», – нагадав він. А директор «Єдиного розрахункового центру» Вадим Войтик попросив наступного року «не забути про дворову дощову каналізацію, яка є безгоспною». Втім, як запевнив М.Матіїв, дворову дощову каналізацію обслуговує зовсім інша фірма, яка, за його словами, «виконує роботу згідно з графіком».
Хвалимир ВЛАДІВ 
Переглядів: 648 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]