П`ятниця, 19.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » АКЦЕНТИ
10:54
АКЦЕНТИ
Парк на Привокзальній отримає нове життя 



У парку, що на вул. Привокзальній, тривають роботи з облаштування відпочинкової зони. Ініційована Іваном Маркутою, депутатом Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода», реконструкція йде повним ходом.

В Івано-Франківську вже давно постала потреба оновлення парку на вулиці Привокзальній, який через свій незадовільний стан аж ніяк не прикрашав наше місто, ба більше, справляв погане враження на гостей, що завітали до нього. Відсутність лавочок, понівечені дерева та пішохідні доріжки – саме так виглядало місце «відпочинку» досі. І причина такого стану скверу – далеко не його непотрібність чи неактуальність, адже центральна частина міста не може похвалитися численними зеленими насадженнями чи парками. Причина банальна – нікому було взятися за наведення ладу. Такий занедбаний стан відпочинкової зони привернув увагу свободівця Івана Маркути, який, ще кандидуючи в депутати, пріоритетним напрямком виклав пункт про облагородження скверу, як одного з найважливіших об’єктів для міста. За спільної ініціативи депутата та голови постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Романа Онуфріїва при формуванні головного фінансового документа міста на 2013 рік було закладено 700 000 гривень для наведення ладу у парку.
Першочерговим та головним кроком стало впорядкування та благоустрій території. Роботи вже розпочаті, та темп дещо сповільнився через блокування Казначейством коштів. Однак  депутати все ж планують завершити їх до Дня незалежності. Якщо говорити детальніше, то мова йде про озеленення та відновлення старих клумб, мощення нової бруківки на пішохідних доріжках, встановлення додатково 13 нових ліхтарів на території парку, нових лавок, пандусів, смітників тощо. Сквер має стати достойним об’єктом паркової архітектури, який вперше побачить кожен, хто прибуде до міста.
Наступним кроком буде утримання парку в задовільному стані, зміна ставлення до нього як до безпечної та затишної зони відпочинку. Депутат міської ради Іван Маркута наголошує, що особисто контролюватиме процес ведення робіт у парку. «Для мене, як депутата-мажоритарника, впорядкування скверу на окрузі було одним із головних кроків у сфері благоустрою. Переконаний, що спекотними літніми днями мешканці та гості міста зможуть знайти затишок у цьому куточку», – підкреслив депутат. Також свободівець анонсував, що особисто звернеться до правоохоронних органів з проханням посилити патрулювання у парку.
Таким чином, добра ініціатива депутата стане чудовим прикладом спільної праці депутатського корпусу, мешканців та правоохоронних органів.

Переглядів: 659 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]