П`ятниця, 29.03.2024, 03:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » АКЦЕНТИ
11:36
АКЦЕНТИ
Пасажири знають краще…

Після публікації інформації «Транспорт заховають у кишені» до редакції звернулися кілька голів будинкових комітетів, які вважають, що департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку вибрав не зовсім правильні  пріоритети у програмі облаштування зупинок громадського транспорту на 20013-14 роки.

Зокрема, голови будинкових комітетів будинків № 32 і №30 на вул. Надвірнянській та № 45 на вулиці Хоткевича просять за рахунок коштів міського бюджету, виділених на Програму облаштування зупинок громадського транспорту на 2013-2014 роки, облаштувати зупинки громадського транспорту у мікрорайонах вулиць Нової-Хоткевича-Надвірнянської-Паркової.
«Цими зупинками користуються близько 20 тисяч мешканців мікрорайонів, а вони не відповідають правилам благоустрою, санітарним нормам і небезпечні для пасажирів», – пишуть вони. Так, зупинка «Трускавецька» обслуговує чотири тролейбусні маршрути і значну кількість автобусних маршрутів. Транспорт щоденно очікує велика кількість пасажирів, а місце зупинки зайняте приватною аптекою, права сторона від аптеки не зручна для  пасажирів і вони там не поміщаються. Кінцева зупинка «вул. Хоткевича», зупинки біля торгового центру «Гермес» та на вулиці Івасюка, 77 зі сторони дач наразі взагалі не обладнані. Тому мешканці просять встановити там зупинкові комплекси, лавочки, освітлення, тротуари викласти бруківкою. «Все вищевказане є життєвою необхідністю і відповідає громадській думці мешканців мікрорайонів, які є платниками податків у міський бюджет», – йдеться у листі.
«Ознайомившись з Програмою облаштування зупинок громадського транспорту Івано-Франківська на 2013-2014 роки, громада міста, яку ми представляємо, вважає, що  вибір зупинок, які потребують заміни та ремонту, зроблено не зовсім коректно, – йдеться у листі ініціативної групи мешканців мікрорайону «Позитрон». – У місті є зупинки, які зовсім не мають ніякого облаштування для очікування, дорожнє покриття зупинок зношене, що призводить до травмування пасажирів. На цих зупинках пасажири, більшість з яких діти, змушені очікувати транспорт під дощем, снігом, вітром».
Мешканці мікрорайону скаржаться, що на вулиці Вовчинецькій, поблизу АТ «Родон», з обох сторін немає критих естетичних зупинок, а дорожнє покриття потребує заміни. Навпроти ТЦ «Велес» теж жодного натяку на зупинку громадського транспорту. А лише з цих двох зупинок, як стверджують мешканці, громадський транспорт перевозить майже 32 тисячі пасажирів. На вулиці Стуса, навпроти «Гранд Базару», у напрямку до міста на маршруті тролейбусів №№ 3,7 зовсім немає ніяких ознак зупинок громадського транспорту. «Наше звернення просимо вважати громадською пропозицією та вимагаємо врахувати облаштування та ремонт зазначених зупинок за рахунок коштів, які виділено з місцевого бюджету у сумі 404,2 тис. грн., оскільки ми є платниками податків до бюджету», – пишуть у зверненні на ім’я заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку М.Саєвича та голови профільної комісії міськради І.Прокопіва мешканці мікрорайону.
Наш кор.
Переглядів: 696 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]