Четвер, 28.03.2024, 23:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 19 » АКЦЕНТИ
11:04
АКЦЕНТИ
Найбезпечніше купатися у міському озері

В Івано-Франківську діє лише один офіційний пляж, обладнаний відповідно до вимог чинних правил охорони життя.


Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін. Решта місць відпочинку поблизу водойм у Івано-Франківську вважаються стихійними. «Заборонити ми їх не можемо, а визнати офіційними не маємо права», – наголосив він.  
За словами Ю Щочкіна, лише пляж та акваторія на міському озері обладнані відповідно до правил охорони життя. Тут функціонує сезонний рятувальний пост, який має у своєму розпорядженні необхідні рятувальні засоби. Матроси-рятувальники підготовлені, атестовані, мають відповідні посвідчення. Місця, заборонені для купання, позначені попереджувальними знаками. Територія пляжу чиста, охайна і своєчасно прибирається.
Стан місць відпочинку на правому березі ріки Бистриці Солотвинської в районі вул. Набережної та на лівому березі ріки Бистриці Надвірнянської в районі вул. Івасюка, за його словами, «відносно задовільний». Тут є кабінки для переодягання, стенди з правилами поведінки на воді, контейнери для сміття. Решта ж місць відпочинку на берегах річок перебувають у гіршому стані, а стан місць відпочинку на правому березі ріки Бистриці Надвірнянської в районі с.Угорники та в районі Черніївського мосту Ю.Щочкін назвав незадовільним.  
Водночас начальник управління з питань надзвичайних ситуацій запевнив, що в місті виконуються усі необхідні заходи для забезпечення належного відпочинку мешканців поблизу водойм. Основними недоліками, за його словами, є відсутність необхідної кількості контейнерів для сміття, зокрема на дамбах у Пасічній і в районі села Угорники, а також те, що водії авто заїжджають ними на дамби. «При цьому наші контролери не помітили жодного випадку патрулювання території річок правоохоронцями», – наголосив Ю. Щочкін і попросив керівництво міліції налагодити патрулювання.
Але найголовніше те, що наразі у місті не зафіксовано жодного трагічного випадку, пов’язаного з відпочинком на воді. «Були три випадки виявлення тіл потопельників у травні, на початку і в середині червня,  але вони не були безпосередньо пов’язані з відпочинком на воді», – заявив Ю.Щочкін.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 748 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]