Середа, 08.05.2024, 13:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » АКЦЕНТИ
22:37
АКЦЕНТИ
Американська «зелень» нищить зелень,

або Як на вулиці Миру вирубали скверик

У той день в Івано-Франківську ніщо не віщувало грозу. Принаймні, синоптики обіцяли короткочасний дощ. Але грім несподівано впав на голови мешканців багатоповерхівок №88 та №90, що на Миру та №8 по Будівельників.


«Я чи не перший оселився у цьому мікрорайоні, – розповідає пенсіонер Іван Мицин. – Пригадую, як помагали садити тут берези та ялинки. Потому встановили Державний прапор України, куб «Руху», де можна було політичну інформацію почитати. Як влітку спека за серце прихопить – посидіти під березами на лавочках. Це був маленький оазис у нашому забудованому мікрорайоні. Аж тут у середу дивлюся у вікно – техніка поз’їжджалася, а вже близько першої в обід, за якихось півгодини замість скверика залишилася перерита пустеля, немов розкопана могила… Он порубана береза й досі плаче, адже сік ще з неї йде».
На місце вирубаних дерев привезли зелений паркан, і люди зрозуміли, що скверик планують забудовувати.
Слід віддати належне мешканцям, які в екстреному порядку зуміли мобілізуватися й створити оргкомітет по порятунку своєї прибудинкової території. Зателефонували до депутата Івано-Франківської міськради Андрія Гнатіва з проханням захистити їх двір від «вандальних» дій забудовника. На їхню вимогу на місце майбутнього будмайданчика приїхав і начальник департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот.
З’ясувалося, що дерева вирубав екс-депутат міської ради, власник спортивного центру «Форум» Володимир Процак. На підставі рішення господарського суду підприємець отримав територію скверика в оренду ще кілька років тому. Представникам влади та обуреним мешканцям він показав дозвільні документи на вирубку дерев та добудову двоповерхової споруди спортивно-оздоровчого центру.
З’ясувалося, що у Процака є документи, які дають право вирубати дві берези, пересадити ялини і туї, перенести лавочки, що він і зробив. Навіть на те, щоб перенести прапор, який тут стояв ще з 90-х, він отримав дозвіл у Народному Русі.
А ось з паперами на будівництво не все гладко: частина документів, які Процак почав виготовляти ще у 2008 році, є на добудову, а друга частина, які він виготовив пізніше, є на окрему споруду.
На сході домовилися, що делегація мешканців разом із забудовником та начальником департаменту містобудування та архітектури Олегом Гаркотом у вівторок зустрінуться у міського голови Віктора Анушкевичуса.
А поки що депутати разом із мешканцями перенесли прапор на його старе місце. І заспівали Гімн України… Тепер головне, щоб людям стало духу не відступити, а відстояти право на свій оазис.
Олександра ЛІСКОНОГ

Переглядів: 707 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]