Середа, 24.04.2024, 13:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » АКЦЕНТИ
22:34
АКЦЕНТИ

На комерційних засадах

Вільну земельну ділянку на вулиці Миру, на якій мешканці довколишніх будинків власним коштом хочуть облаштувати скверик і встановити дитячий майданчик, міська рада наполягає виставити на аукціон під забудову.
За інформацією начальника управління земельних ресурсів Ігоря Гаркота, виставити на аукціон земельну ділянку площею 591 квадратний метр на вулиці Миру наполіг голова земельної комісії міськради Петро Гавриш. «Це рішення опрацьовувалося двома управліннями, але наполіг на цьому голова земельної комісії Петро Гавриш», – сказав він.


«Зніміть цю ділянку з аукціону, – розпорядився міський голова Віктор Анушкевичус. – Пан Гавриш ще не голова міста, а всього лиш голова комісії міськради. Якщо мешканці за власні кошти хочуть там встановити дитячий майданчик і зробити сквер, їм необхідно піти назустріч. Тим більше, що на ділянці багато підземних мереж і комунікацій, і вона мало придатна для забудови».
Секретар міськради Руслан Марцінків погодився, що «ці питання потребують доопрацювання». «Але ось за вільні ділянки на вулиці Флотській йшла боротьба і їх безкоштовно хотіли забрати під будівництво. Ми прийняли рішення виставити їх на аукціон, щоб місто отримало відповідні кошти. І це правильно», – заявив він. Р.Марцінків також зазначив, що сесія міськради доручила управлінню земельних ресурсів вишукати інші земельні ділянки, які можна було б виставити на аукціон, а земельна комісія навіть подала на розгляд попередні пропозиції.
У цьому секретаря міськради підтримав і міський голова. «У нас є багато візуально вільних, але кимось вже орендованих земельних ділянок, які не використовуються за призначенням більше п’яти років. Їх треба виявляти і підняти таким орендарям ставку оренди до 10 відсотків. Ось вам і ресурс додаткового наповнення бюджету, – сказав В.Анушкевичус. – Або нехай орендарі від землі відмовляються, або нехай починають будувати те, під що їм цю землю надали, а не чекають, що зміниться міська влада, яка стане лояльнішою до забудовників і дозволить їм там будувати те, що вони собі хочуть».
Нагадаємо, що на земельний аукціон, який, за словами І.Гаркота, орієнтовно може відбутися у кінці травня – на початку червня, попередньо планували виставити п’ять земельних ділянок на вулицях Дорошенка, Флотській, Хмельницького та Миру, переважно для будівництва комерційно-офісних приміщень.
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 623 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]