Четвер, 28.03.2024, 18:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 12 » АКЦЕНТИ
10:54
АКЦЕНТИ
Спалена земля

Впродовж минулого тижня в області зареєстровано більше чотирьох десятків загорянь, спричинених необережністю людей при спалюванні сухої трави.

Випалені ділянки землі продовжують вкривати Прикарпаття, хоча екологи і   попереджають, що такі пожежі завдають непоправної шкоди природі та здоров`ю людей. Дехто думає: якщо спалити сухостій, нова трава буде рости швидше. Насправді це не так. А життя рослин і комах на спаленій території може відновитися не раніше, ніж через 5-6 років.
Крім того, як застерігає Центр пропаганди УМНС в області, неконтрольоване спалення сухої трави іноді може призвести до масштабних пожеж. Нерідко вогонь перекидається на кущі й дерева, а то й на господарські споруди та житлові будинки. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, та поблизу лісових масивів.
Територіальне управління МНС в області вкотре звертається до всіх мешканців краю не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало збитків.

Пішохідний перехід перенесуть за перехрестя

Пішохідний перехід, розташований біля зупинки «Музична школа» на вулиці Галицькій, перенесуть за перехрестя з вулицею Пулюя.

Таку пропозицію міського відділення Державтоінспекції з обслуговування міста Івано-Франківська підтримали члени міської комісії з безпеки дорожнього руху на своєму останньому засіданні. Зараз цей нерегульований пішохідний перехід розташований з порушенням вимог правил дорожнього руху впритул до зупинки громадського транспорту.
Автобуси і тролейбуси, котрі зупиняються на зупинці «Музична школа», практично його собою «закривають». Через це водії транспортних засобів, що рухаються вулицею Галицькою в сторону центру, не можуть бачити пішоходів, які переходять по ньому дорогу. Ця обставина вже неодноразово  спричиняла тут аварійні ситуації. Саме тому перехід перенесуть за перехрестя з вулицею Пулюя.
Згодом, за рекомендацією відділення ДАІ, за перехрестя і пішохідний перехід перенесуть і саму зупинку громадського транспорту. Вона розташовуватиметься на ділянці вулиці Галицької між вулицями Пулюя та Довгою. Ширина тротуару без жодних труднощів там дозволяє влаштувати необхідну для автобусів і тролейбусів заїзну кишеню.
Наш кор.
Переглядів: 823 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]