П`ятниця, 26.04.2024, 01:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » АКЦЕНТИ
11:17
АКЦЕНТИ
Під покров Божої Матері віддаємо своїх дітей

Роман Харук,
депутат міськради фракція ВО «Свобода»

Минув  рік після місцевих виборів. Підсумовуючи зроблене, хочу саме зупинитись на встановленні дитячих майданчиків депутатами фракції  ВО «Свобода» у міській раді. На сьогоднішній день їх відкрито уже 15 в різних дворах міста.
Маючи велике бажання створити належні умови для відпочинку та дозвілля своїх дітей, мешканці будинку №70-Б, що на вул. Федьковича, на початку вересня звернулися до мене як до депутата свого виборчого округу з проханням надати фінансову та організаційну допомогу в питанні закупівлі необхідних елементів дитячого ігрового комплексу. Ми разом об’їздили багато майданчиків міста, все вибирали, вибирали… Батьки дуже хотіли, щоби їхній був найкращий. Вважаю, задум вдався. Одне те, що облаштування відбулося спільним фінансуванням  батьків та з депутатського фонду на виконання звернень та доручень виборців дає надію на те, що мешканці  постійно дбатимуть про нього, не дозволять нікому нищити їхнє майно.   
Бо як показує життєвий досвід, якщо жителі зацікавлені і самі беруть участь у виконанні чи у фінансуванні певних робіт  - то це гарантує справді шанобливе ставлення, усвідомлення відповідальності за зроблене, та за його збереження. І навпаки, де громадяни виступають тільки у ролі споживачів чи прохачів, то в пам’яті це тільки мить -  отримали і все. Подальший стан речей нікого не цікавить: це не моє власне, мене не стосується. 
Гойдалки, карусельки, гірки виготовлені з дотриманням всіх відповідних правил і норм на  місцевому підприємстві ВО «Карпати». Я з самого початку був впевнений, що на заводі можуть дати більшу гарантію на виготовлену продукцію, оскільки там збережено виробництво та досвідчений  інженерно-технічний персонал. Прослідкував за процесом  виготовлення обладнання на дитячий майданчик (метал закуповувався новий, зварювальні роботи проводились кваліфікованими робітниками, перед фарбуванням металоконструкції покривались спеціальною ґрунтовкою, фарби  використовувались високоякісні). Запитаєте, навіщо такі деталі? А для того, щоб виборці розуміли, що депутатові при вирішенні багатьох питань необхідно  розбиратися в різних сферах життєдіяльності. А найголовніше, щоб зрозуміли – один у полі не воїн. Влаштування невеликого дитячого майданчика – це плід роботи мешканців, депутата, трудового колективу заводу. Якби хоч одна із ланок процесу не спрацювала, то не було б і свята у малечі.
От і наступив довгожданий урочистий день відкриття: майданчик прибрали кульками, зібралися батьки і діти, депутати  міської фракції ВО «Свобода», представники  засобів масової інформації.  Для освячення дитячого майданчика запрошено отця Михайла Добровольського (релігійна  парафія «Святого великомученика Дмитрія» УГКЦ). Відслуживши молебень до Пресвятої Богородиці, священик звернувся до батьків такими чудовими словами, котрі стривожили душі людей, а саме: «З молитвою, освятивши дитячий майданчик, ми віддаємо під покров Божої Матері найдорожче, що маємо, – наших дітей. То нехай вона їх  постійно оберігає».
Поглянув  на дітей, навіть найменші з них дуже уважно слухали священика. Вони ще не знають реалій життя, лишень прагнуть  розуміння і любові  дорослих. В цьому конкретному випадку дитяча мрія про комплексний майданчик здійснилася. І до цього долучилися їх батьки. Мабуть, тому маленькі очі світились вдячністю. Для цього варто було працювати.
Переглядів: 704 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]