Середа, 24.04.2024, 20:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 3 » АКЦЕНТИ
12:09
АКЦЕНТИ
Земля на продаж

Міська влада планує продати з аукціону шість вільних земельних ділянок під будівництво.


Відповідне рішення міська рада ухвалила на 15-й сесії. До п’яти запропонованих міськвиконкомом ділянок депутати вирішили долучити ще одну, яку планувалось віддати під спорудження соціального житла. Мовляв, якщо хтось за неї заплатить, то краще її продати. А під соціальне житло віддадуть ту ділянку, на яку покупців не знайдеться.
«Ми відійшли від ідеї продажу великих ділянок четвертого мікрорайону, як панацеї, і запропонували на аукціон менші, але більш інвестиційно привабливі ділянки в різних мікрорайонах міста», – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. За його словами, більшість з них призначені не під житлову забудову, а для комерційної діяльності – будівництва торгово-офісних приміщень на два-три поверхи. Такі, зокрема, можуть незабаром з’явитися на вулицях Дорошенка, набережній Стефаника, Хмельницького та Миру. І лише дві ділянки на вулиці Флотській призначені для спорудження багатоквартирних будинків із закладами громадського призначення.
Втім, навіть після цього виконання статті доходів від продажу землі експерти прогнозують менш ніж наполовину від планових завдань. Опосередковано такі песимістичні прогнози підтвердив і перший віце-мер. «Стартова ціна ділянок дорівнює нормативній грошовій оцінці землі, – пояснює З.Фітель. – І після першого кроку у 10% аукціон може бути завершено». Водночас він поінформував, що надходження від сплати земельного податку в місті наразі виконуються, а від оренди землі навіть дещо перевиконуються. «Якщо земельний податок і оренду землі ми можемо прогнозувати, то процес викупу і продажу земельних ділянок спрогнозувати не можемо. Ми звернулися до сотні найперспективніших підприємств і найуспішніших підприємців з пропозицією викупити землю, але відгукнулися лише 15% з них, бо більшість не мають обігових коштів і не бачать перспективи викупу земель», – констатує З.Фітель.
Левко Кутинський
Переглядів: 851 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]