П`ятниця, 26.04.2024, 23:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОРАДИ
09:38
ПОРАДИ
Пережити літню спеку

Літо – найкращий час для відпочинку та оздоровлення. Але іноді літня погода буває нестерпно спекотною і виснажливою. Ось поради, як пережити літню спеку.
1. Кондиціонер – друг чи ворог? Звичайно, використання вентиляторів, кондиціонерів та інших охолоджуючий пристроїв – прекрасне вирішення проблеми для тих, хто проводить багато часу у приміщенні. Однак не забувайте, що занадто низька температура, забезпечена за допомогою кондиціонера, може викликати не тільки звичайну застуду, але і більш серйозні захворювання через значну різницю температури в приміщенні і поза приміщенням. Не допускайте температуру нижче двадцяти градусів. Треба встановлювати температуру не більше ніж на 5-7 градусів відмінну від тієї, що на вуличному термометрі. Тільки так можна зберегти здоров’я.
2. Прямі сонячні промені. Якщо вас турбують прямі сонячні промені – тримайте ваші штори закритими протягом усього дня. Це захистить кімнату від перегріву.
3. Вікна. У спеку не відкривайте вікна, щоб провітрити приміщення. Це не принесе освіжаючого ефекту – ви тільки впустите спеку. Відкривайте вікна тільки до восьмої години ранку і після сьомої години вечора.
4. Вода. Відомо, що в спеку треба пити до 2-3 літрів води на день. Однак пам’ятайте, що відразу випивати багато рідини небажано, оскільки це посилить потіння і спрагу. Вживайте воду малими порціями багато разів на день. Найкраще втамовує спрагу проста вода з кількома дольками лимону.
5. Їжа. У спекотну погоду уникайте гострих, жирних і солоних продуктів, оскільки вони викликають спрагу. Їжа повинна бути легка, але з достатньою кількістю білка. Свіжі ж овочі та фрукти полегшать ваш стан і втамують спрагу природним шляхом.
6. Одяг. Намагайтеся не носити одяг з синтетичних тканин, які мають здатність підсилювати перегрівання організму та перешкоджають випаровуванню зі шкіри вологи, підсилюють виділення поту. Носіть легкий, закритий одягу, краще із шовку або тонкої бавовняної тканини. Обов’язково вдягайте сонцезахисні окуляри, користуйтеся захисними кремами для шкіри і волосся.
7. Додатковий захист. Слід знати, як захиститися в дії прямих сонячних променів, особливо якщо ви піддаєтеся опроміненню тривалий час. Уникайте потрапляння прямих сонячних променів на відкриті ділянки шкіри: носіть довгий бавовняний одяг, використовуйте парасольку від сонця, та спеціальні сонцезахисні креми з високим SPF, частіше приймайте прохолодний душ, щоб охолодити тіло.
8. Небезпечні години. У період з 11-ї години ранку до 16-ї години дня намагайтеся не залишати приміщення та не виходити на вулицю.
Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам легше пережити спекотні літні дні. Будьте здорові!

Переглядів: 746 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]