Субота, 20.04.2024, 18:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 09
Встати, суд іде!
В Івано-Франківську формують   суд присяжних




Напевно,  неодноразово вам доводилося бачити у фільмах, в основному американських, як відбувається засідання суду. Коли справа стосується тяжких злочинів, то і адвокат, і прокурор звертаються до останньої інстанції – суду присяжних, котрі й вирішують, яку міру покарання призначити обвинуваченому. До їхньої думки прислухається навіть суддя.
Пригадайте хоча б фільм «12 розгніваних мужчин», де на початку судового засідання тільки один присяжний сумнівався у вині підсудного. Втім, до кінця засідання думки суддів кардинально змінилися. Напевно, не випадково автори фільму вибрали й гасло до фільму «Життя у їхніх руках – смерть на їхній совісті».


Вже зовсім скоро така практика буде запроваджена і в Україні. Новий Кримінально-процесуальний кодекс, прийнятий Верховною Радою в ніч на 13 к ... Читати далі »
Переглядів: 981 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Дорогі квадратні метри

В Івано-Франківську 67800 м2 площі комунальних нежитлових приміщень територіальної громади здаються в оренду. З них 26300 м2 орендується на пільгових умовах, а саме за 1,20 грн./кв.м в рік.
До лютого цього року таких пільговиків було значно більше. Та в результаті прийнятих депутатами міської ради змін до методики розрахунку плати за оренду об'єктів комунальної власності деяким категоріям орендарів за використання нерухомого комунального майна за цільовим призначенням орендну плату підвищили, а також зменшили кількість орендарів-пільговиків. Що  принесло обласному центру Прикарпаття внесення таких змін – з’ясовував «ЗК».


Оренда – в ціні
«Орендні ставки визначають органи місцевого самоврядування і Кабінет Міністрів, – каже заступник голови Фонду комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська Ігор Гриненько. – ... Читати далі »
Переглядів: 1274 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Погодна «несподіванка»,
або Які справжні причини повені в Івано-Франківську?



29 липня через шквальну зливу центральна частина міста від перехрестя Коновальця-Січових стрільців аж до вулиці Шевченка на півгодини перетворилася у справжню Венецію – вода піднялась до півметра.
Про причини нежданого-негаданого лиха іванофранківці сперечаються: хтось винуватить  двірників, які змітають сміття і пісок у водостоки, хтось – працівників водоканалу через халатність при перевірках, а хтось – традиційно чиновників, мовляв, ті не подбали про готовність міста до природних негараздів. Які ж справжні причини міні-повені в центрі Івано-Франківська – дізнавався «ЗК».


У всьому винна природа

«Я не можу давати оцінку роботи ні водоканалу, ні комунальних служб, але, як на мене, таке стихійне лихо, яке сталося 29 липня,  не витримала б жодна каналіза ... Читати далі »
Переглядів: 1262 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

ЄРЦ формує громадську раду

Восени комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» планує сформувати Громадську раду. До її складу увійдуть найініціативніші мешканці, голови будинкових комітетів, будинкові голови.
Положення про майбутню Громадську раду опубліковано на сайті domivka.if.ua. Відповідно до нього, Громадська рада ЄРЦ є консультаційно-дорадчим органом, створеним з метою реалізації мешканцями житлових будинків, що перебувають в управлінні ЄРЦ, впливу на ухвалення управителем ключових рішень.
Основними завданнями Громадської ради ЄРЦ стануть забезпечення врахування думки мешканців при ухваленні ключових рішень керівництвом КП «ЄРЦ», громадська експертиза проектів рішень, що готуються КП «ЄРЦ», обговорення питань благоустрою територій, визначення пріоритетів з поточного та капітального ремонту житлового фонду.
Персональний склад Громадської ради ЄРЦ буде затверджений директором КП «Є ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

На умовах співфінансування

Мешканці мікрорайону «Пасічна» долучилися до Програми розвитку місцевого самоврядування та розвитку громадянського суспільства, що передбачає ремонти житлового фонду міста на умовах  співфінансування.
У Пасічній комунальники вже привели до ладу чотири будівлі – це модернізація систем водопостачання, облаштування сходових кліток та ремонт будинкової покрівлі.
Згідно з договором, мешканці оплатили половину від вартості робіт, щоправда, не всі люди одразу погоджуються на проведення ремонтів.
Мешканці будинку на вулиці Галицька, 145 ремонтом підвальних розгалужень задоволені, адже раніше сантехніка була аварійною. Як говорять жителі будинку, впродовж останніх 20-ти років ніхто ремонтом будинку й не займався. Через застарілу систему у підвалі назбирувались стоки, які спричиняли чимало незручностей.
У будинку на вулиці Галицька, 149 комунальники також п ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Єдиної православної не буде?

Запланованого об’єднання УАПЦ і УПЦ КП, швидше за все, так і не відбудеться. У цьому переконаний архієпископ Івано-Франківський і Галицький УПЦ КП Іоасаф. За його словами, справу об’єднання Церков «запороли» предстоятель УАПЦ митрополит Мефодій та митрополит Галицький і Івано-Франківський Андрій (Абрамчук).
Однією з умов, яку виставляють перед єпископатом Київського Патріархату, є відмова від керівництва Церквою патріарха Філарета. «Митрополит Андрій не піде на об’єднання, поки йому цього не дозволить патріарх Кирил, – запевняє владика Іоасаф. – Ми (владики УПЦ КП – авт.) не можемо відмовитися від предстоятельства об’єднаної церкви Філаретом».
Нагадаємо, що переговори між обома Церквами ведуться вже протягом тривалого часу. Втім, всередині Української автокефальної православної церкви стався внутрішній розкол. Ще на початку року митрополит Мефодій в одному ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Ольга БАБІЙ,
депутат обласної ради, фракція «Наша Україна»


Птаха в наших руках

Свіжа статистика інформує: 44% українців бояться безробіття, 41 – економічного занепаду, понад 25 – свавілля влади. А ще по 20%  турбує деградація населення та погіршення медичного обслуговування, 17% – екологічні катастрофи, 16 – ріст злочинності,  15 – знецінення гривні, 13 – розкол країни...
Про досягнуту "стабільність”, якою хизується нинішня влада, такі показники, звичайно, не свідчать. А ось про страх... Якщо додати всі відсотки боязні, то вони далеко перевищують сотню.
Люди, з якими доводиться розмовляти, причини називають різні. Найчастіше скаржаться, що можуть позбутися роботи, а це, погодьтеся, чинник вагомий: сім’ю треба годувати. Принциповість сьогодні  дивідендів не приносить, а дійсність підминає, ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Затримка зарплати  у Києві докотилася до медиків Прикарпаття?

Нещодавно столицею жваво пролетіла звістка про те, що київським служителям медицини вперше за останніх 10 років затримують зарплату. Працівникам охорони здоров’я  заборгували платню за липень, а декому ще й за червень ні копійки не дали.
«Ми не знаємо, яка система фінансування в Києві, – каже Олег Овчар, заступник начальника обласного управління охорони здоров’я з економічних питань. – Київ як столиця – це окремий статус міста. Це зовсім інше, ніж область чи обласний центр. А наш регіон, на щастя, значно менший, ніж Київська область. І у нас зарплата фінансується завжди вчасно, залежно від того, які терміни встановлені в колективному договорі».
Самі прикарпатські медики кажуть, мовляв, затримки цього року таки ставалися. Незначні, щоправда, але були. Грошові «перебої» траплялися і на початку травня – перед святам ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Сокіл Прикарпаття
Літнє міжсезоння відзначилося великими змінами


Минулої неділі після літніх вакацій поновився чемпіонат Івано-Франківщини з футболу. Міжсезоння відзначилося масовою міграцією гравців. Подекуди переходили цілими командами. Втім, стартові матчі другого кола засвідчили, що співвідношення сил у турнірі не змінилося. Лідери здобули впевнені перемоги…

Найбільше новачків заявив аутсайдер змагань – угринівський «Сокіл». Його лави поповнили понад два десятки гравців, які готувалися до другої частини сезону під маркою івано-франківського «Прикарпаття». Та зважаючи на вік більшості футболістів (до 20 років), оновлений «Сокіл» навряд чи створить революцію в чемпіонаті. Залишається здогадуватися, на що могло розраховувати «Прикарпаття» в друголіговій першості країни, до якої франківці нібито готувалися впродовж липня.
Цікаво, що в недільній грі з яреманс ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Вчимося крос-культурності

Цьогорічний фестиваль "Карпати-арт" не обмежився тільки концертами.

Куратор проекту Ігор Прокопюк організував не лише сценічну роботу,  а й групову. Тренінги, що проводились у рамках фесту, зацікавили і професійних музикантів, і людей, які не мали відношення до музики, адже порушували вони тему взаємодії в камерному музикуванні і взаємодії між людьми загалом.
У практиці Ігоря Прокопюка – індивідуальна робота з клієнтами та ведення груп особистісного росту. Ігор – базовий консультант у методі позитивної психотерапії, тренер об’єднання "Центр особистого розвитку та соціальної аналітики", автор програми "Реалізація", соціального проекту "Психотерапія і суспільство".
"На моє глибоке переконання, групова робота над будь-якою темою, раціональною чи чуттєвою, потребує рівноцінної участі кожного з учасників, – розповідає Ігор Прокопюк. – Потр ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)

Яйце у традиційних візерунках

Іванофранківцям презентували велику писанку, яка представлятиме місто на «Параді вишиванок-2012» у Києві.

Наше місто, як і все Прикарпаття, славне і величне своєю багатогранною красою, віковічними народними традиціями та обрядами. З великою любов’ю у серці ми шануємо та зберігаємо народні надбання наших предків. Підтвердженням цього стало недільне дійство. 5 серпня на Вічевому майдані перед мешканцями Івано-Франківська відбулась презентація 70-кілограмової писанки м. Івано-Франківська, виготовленої із заготовки розміром 3.75 x 2.58, яка візьме участь у Всеукраїнському параді вишиванок у Києві.
Ще у березні міський голова Віктор Анушкевичус разом з організаторами фестивалю відомим співаком Олегом Скрипкою та головою ГО «Столичні ініціативи» Ігорем Добруцьким підписали відповідний Меморандум щодо участі делегації нашого міста у фестивалі «П ... Читати далі »
Переглядів: 690 | Додав: bond | Дата: 09.08.2012 | Коментарі (0)